ZAVENTEM. STERKE ROMMEL

Wie zich verstopt achter een rommelig bureau, werkt daarom niet noodzakelijk slechter dan anderen. Maar het helpt ingenieur Paul De Bruyne wel om winst te maken.

Priority Management, een in 1989 uit de VS naar hier overgewaaid idee, is voor het grote publiek vooral bekend via de speurtocht naar het rommeligste bureau van België. Kollega’s van de man of de vrouw die verscholen gaat achter de meest indrukwekkende verzameling papieren houden ervan de persoon in kwestie aan de wedstrijd te laten deelnemen.

“Het mag. Op voorwaarde dat de betrokkene zijn fiat geeft, ” zegt Paul De Bruyne (41 j.). “Onder de deelnemers aan de wedstrijd zijn inderdaad weinig direkteurs terug te vinden. De reden is simpel : die hebben wel allemaal iemand die de rommel voor hen klasseert. “

Priority Management houdt zich bezig met het veranderen van gewoontes van mensen, op bedrijfsvlak. Ontsproten aan het brein van een Britse professor, gebeurt dat momenteel in 15 landen door zo’n 300 franchisenemers. In Vlaanderen zijn de firma’s Vision Management, Publi-Bel, Elmoko en Cama aktief. Samen halen ze maandelijks zo’n 2,5 miljoen frank omzet. Na aftrek van royalties en vaste kosten rest hen zowat 1,15 miljoen frank winst. Per maand.

“Wij trainen mensen, ” zegt De Bruyne. “We leren hen hoe ze de juiste dingen op de juiste manier op het juiste moment kunnen doen. Natuurlijk kan niemand perfekt zijn. Kwestie is dat wanneer we alles blijven doen zoals we het gewoon zijn, we ook maar de resultaten zullen bereiken die we gewoon zijn te behalen. “

Via individuele en groepstrainingen leert De Bruyne mensen prioriteiten leggen. “Niemand van ons krijgt ooit alles gedaan wat hij zou willen doen, ” weet De Bruyne. Dat komt onder meer door de mind traffic (de mist in ons hoofd waardoor details de kreativiteit versmachten), de bureau traffic (wie de papierstroom niet onder kontrole houdt, versmacht in het werk), de storingen (telefoons) en de delegatie (ambetante opdrachten worden gedelegeerd maar niet meer opgevolgd).

“Het komt erop aan om prioriteiten te stellen, ” herhaalt De Bruyne. “We moeten erin slagen om, tegelijkertijd, niks te vergeten en toch gekontroleerd zaken uit te stellen. ” Kommunikatie is voor De Bruyne primordiaal ; mind mapping een middel om tot doelgerichtere aktie te komen. De trainingen van De Bruyne moeten dat doel dichterbij doen komen.

Het resultaat ? “Eén à twee uur tijdwinst per dag, minder stress, realizering van vroeger uitgestelde zaken, minder krisismanagement én een opgeruimd bureau. ” Zegt De Bruyne.

PAUL DE BRUYNE (PRIORITY MANAGEMENT). Werk ordenen via prioriteiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content