Zaaikapitaal

WIE

Jan-Willem Callebaut (25)

IS

Jan-Willem Callebaut is de oprichter en meerderheidsaandeelhouder van The Birdhouse, een acceleratorprogramma waarin ervaren ondernemers als mentor hun ervaring delen met beloftevolle starters.

WORDT

Algemeen coördinator van het nieuw opgerichte programma Birdhouse Services, een agentschap dat start-ups begeleidt in hun zoektocht naar financiering, en dat op basis van no cure no pay.

WIL

“Start-ups hebben niet alleen behoefte aan advies, maar ook aan financiële begeleiding. Een financieel plan en een realistische kijk op de noodzakelijke cashflow zijn onontbeerlijk voor wie professioneel wil groeien. Tijdens de vorige edities van het Birdhouse-programma zagen we veel start-ups met een doordachte financiële structuur die de groeikansen in het traject ten volle wisten te benutten. Maar voor andere start-ups vormde het ontbreken ervan een rem op hun groei. Met Birdhouse Services wil The Birdhouse daar verandering in brengen. Het zal start-ups ondersteunen in hun zoektocht naar financiering en hen na het vinden van kapitaal verder persoonlijk begeleiden. Er is in Vlaanderen geen gebrek aan kapitaal, maar veeleer een gebrek aan financiële knowhow en de juiste connecties.

“Om het grote kapitaal bij banken en investeerders binnen te halen, staan de start-ups meestal nog niet ver genoeg en dan stopt hun zoektocht. Terwijl goede financiële ondersteuning niet altijd om indrukwekkende bedragen draait: 50.000 euro en een doordachte financiële aanpak betekenen voor veel start-ups in een prille fase al een wereld van verschil.”

VRIJE TIJD

Koken, tuinieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content