Wouter Gabriëls kreeg zijn beste advies van Marc Buelens

Wouter Gabriëls © J. Claessens
Ilse De Witte Redacteur bij Trends

Wouter Gabriëls, managing director bij de zakenbank Lazard en zoon van Jaak, kreeg zijn beste advies van professor Marc Buelens van de Vlerick Business School. Gabriëls haalde er een MBA, na zijn studies rechten, en was ook een tijdje assistent aan Vlerick.

“Professor Buelens waarschuwde zijn studenten altijd dat ze zich niet te veel moesten bezighouden met hun carrièreplanning. Als je altijd denkt aan wat je morgen gaat doen, zei hij, dan doe je je werk van vandaag niet goed. Terwijl de aanbiedingen vanzelf wel komen als je uitblinkt in je huidige job.”

Gabriëls was economisch adviseur van Guy Verhofstadt van 1999 tot 2002. Na een korte tussenstop bij het IT-bedrijf Real Software (nu RealDolmen) werd hij kabinetschef van premier Verhofstadt van 2003 tot 2008.

“Het is een advies gericht aan jonge mensen, waarnaar ik zelf altijd heb geleefd. Voor mij heeft het altijd goed gewerkt. Ook nu nog hou ik het advies van professor Buelens in mijn achterhoofd. Je moet natuurlijk altijd je ogen openhouden voor kansen die zich voordoen, maar dat is toch nog iets anders dan voortdurend op zoek te gaan naar ander werk.”

Partner Content