Witte revanche

De meeste skifanaten moesten het deze winter stellen met relatief weinig sneeuw, die dan nog veelal van slechte kwaliteit was. In Canada kunnen ze revanche nemen.

In de Verenigde Staten loopt het skiseizoen elk jaar probleemloos tot midden april. In de westelijke provincies van Canada zelfs nog een streepje langer. Daar gaan de liften pas eind april dicht. Wie het matte winterseizoen toch nog waardig wil afsluiten, heeft dus nog enkele weken de tijd. Een betaalbare aanrader is bijvoorbeeld een weekje Whistler-Blackcomb, op zo’n twee uur rijden van Vancouver.

Whistler-Blackcomb in de provincie British Columbia is ’s winters in Canada een absolute topbestemming. De faciliteiten en accommodatie kunnen er moeiteloos de vergelijking doorstaan met de best uitgeruste stations in de rest van de wereld. Het sneeuwzekere Whistler vormt stilaan een van de vaste halteplaatsen van het World Cup-skicircus en mikt op een uiteenlopend cliënteel van zowel zomerse gletsjerskiërs als langlaufers, helifanaten, klassieke alpineliefhebbers, plus natuurlijk de stilaan onvermijdelijke boarders.

Pistes, service, accommodatie en diverse faciliteiten leunen nauw aan bij die van de grotere stations in de Amerikaanse staat Colorado. Dat betekent : uitstekende appartementen en hotels, behoorlijke restaurants (maar zeker geen driesterrengastronomie), sneeuwzekerheid, goeie shoppingfaciliteiten, korte wachttijden aan de liften en een ruime waaier aan pistes. De bezadigde skiër kan oefenen op brede, gewalste boulevards en rustige afdalingen proberen zoals de Expressway of de Highway 86. Voor wie van het zware werk houdt, zijn er de niet gedamde afdalingen en de zogenoemde bowls. Dat zijn beschutte, vaak mistige en winderige kommen, hoog tegen de bergtoppen, runs als Stephen’s Chute, Sneaky Pete, Doom & Gloom of Last Chance.

Een van de meest befaamde Amerikaanse skimagazines Snow Country riep Whistler-Blackcomb drie jaar op rij uit tot het beste skistation van Noord-Amerika. Dat dankt het duostation vooral aan de recordhoogte die de skiërs er kunnen overwinnen : 1609 meter in Blackcomb en 1530 meter in Whistler.

Door de behoorlijk goedkope Canadese dollar wordt een laatste weekje skiën voor dit seizoen in Canada extra aantrekkelijk. Canadian Airlines onderkent trouwens al jaren het potentieel van het skiënd publiek. In samenwerking met een aantal Belgische reisagentschappen en touroperators zijn er interessante packages uitgewerkt met prijzen vanaf 32.000 frank per persoon en per week, all in. Canadian vliegt niet rechtstreeks vanuit Brussel, maar verzorgt wel de oversteek Londen-Vancouver.

MARK VRIJENS

Info : Canadian Airlines, tel. (02) 508.77.50 en fax : (02) 508.78.66.

Skiën in Canada Sneeuwzekerheid, goeie shoppingfaciliteiten, korte wachttijden aan de liften, een ruime waaier aan pistes… en een aantrekkelijke Canadese dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content