‘Wij werken zoals de haute couture’
Al sinds 1935 maakt RVB, volgende week te vinden op de bouwbeurs Batibouw, kranen in de hoofdstad. Sinds Alain Gillieaux het bedrijf in 2004 overnam, is het aan een renaissance bezig.
Kranenfabriek in Anderlecht
In 2004 kocht Alain Gillieaux de Brusselse kranenfabrikant RVB, die in 1935 door Gaston Van Bastelaere werd opgericht. Hij investeerde in onder meer onderzoek en ontwikkeling, het design van de collecties, materiaal, marketing en de commerciële dienst. De Brusselse architect-designer Alain Berteau vergezelt hem als artistiek directeur. “Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben we in 2014 in de Anderlechtse industriezone van Citydev.brussels een nieuwe fabriek gebouwd”, vertelt Louis-Philippe Gillieaux, een van de twee zonen van de eigenaar. Volgens Trends Top haalde RVB in 2017 een brutomarge van 907.875 euro met 108.307 euro winst en 1,6 miljoen euro eigen middelen.
Naast de retromodellen uit de beginjaren, de 1920-lijn en de 1935-lijn, zette RVB de jongste jaren vooral in op de uitbouw van zijn assortiment designkranen voor de residentiële en de hotelmarkt. Verschillende collecties werden bekroond. Intussen zit de verkoop in de Benelux weer op het niveau van de hoogdagen en zet RVB zijn internationale expansie voort. “De belangrijkste sanitaire groothandels vertrouwen ons weer”, vertelt Gillieaux. “Dat we met Belgische ontwerpers werken, kan op veel waardering rekenen. We willen nieuwe collecties ontwikkelen en onze export uitbreiden.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier