Weareoutsiders Van blogs tot kampeertrips

© Getty Images/Cultura RF

Natuurgebaseerd toerisme groeit sterk in de reissector. Weareoutsiders, dat Tim Zeegers (44) oprichtte net voor de lockdown, kan nu op zijn volledige potentieel avonturenweekends in de Hoge Venen organiseren.

Waarom hebt u Weareoutsiders opgericht? “Ik reis al mijn hele leven de wereld rond, maar ik bleef almaar vaker in België. Daarover schreef ik blogs. Dat evolueerde naar een website. Vervolgens vroegen vrienden en vreemden me om avontuurlijke weekends te organiseren. Net voor de lockdown gaf ik mijn baan bij het Toneelhuis op en maakte ik van mijn bijberoep mijn hoofdberoep.”

Wat doet Weareoutsiders? “We zijn een outdoorevenementenbureau dat mensen in de Belgische natuur samenbrengt om te wandelen, buiten te leven en te kamperen. Dat doen we elk seizoen op één van onze drie campings, ook bij sneeuw, regen, hittegolf of onweer. Uniek is dat we er ook een gastronomische trip van maken. Na de inspanning schuiven onze deelnemers de voetjes onder tafel en laten ze zich verwennen door chef-koks die op een open vuur koken.”

Op welk publiek mikt u? “Mijn doelpubliek is heel divers. Van mensen die nog nooit gekampeerd hebben tot bedrijfsleiders en avonturiers die met de rugzak de hele wereld hebben afgereisd, maar eens willen genieten van tenten die klaarstaan en eten dat voor hen wordt bereid.”

Hoeveel hebt u geïnvesteerd? “De winwinlening van 60.000 euro via WinWinner gaf me de financiële mogelijkheid om mijn onderneming op te starten. Helaas moest ik daar deels mijn loon mee betalen tijdens de lockdown. Dat inkomen kan ik aanvullen met een vaste verloning als docent aan theaterstudenten van het RITCS.”

Wat is de ambitie? “Op korte termijn wil ik naar 150.000 euro omzet groeien door meer weekends en meer evenementen te organiseren. Op lange termijn zoek ik een zakenpartner om Weareoutsiders te laten groeien, en om af en toe een internationale trip te organiseren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content