Warm en stemmig

© GF

Voor een verzorgde snelle of meer ontspannen maaltijd vlak bij de luchthaven is er het bescheiden eethuis Anarchy. De gastvrouw, Céline Woltèche, bedient de klanten met toewijding en doet haar best Nederlands te spreken. Haar man, Sébastien Van der Beeten, kookt. Ze leerden elkaar kennen op de Provinciale Hotelschool en deden ervaring op in gereputeerde eethuizen als Aux Petits Oignons in Geldenaken en Bozar in Brussel. Anarchy opende een jaar geleden. De eetzaal is stemmig ingericht, met warme kleuren.

Sébastien Van der Beeten doet een beroep op kleine telers, die bij voorkeur biologisch werken. De groenten komen rechtstreeks van het veld, het vlees van lokale boerderijen. Er is een lunch van twee gangen voor 24 euro. Het Anarchy- menu in drie gangen kost 38 euro, in vier gangen 50 euro. Wie à la carte wil eten, heeft de keuze uit vier voor- en vier hoofdgerechten. De bescheiden wijnkaart biedt een keuze aan vlot drinkende flesjes onder 40 euro.

Vier lekkere welkomsthapjes bevestigden ons goed gevoel: miniterrine van varken, minitoast met gerookte paling en rammenas, gemarineerde zalm met citrus en sesam, en handgesneden rundvlees met ansjovismayonaise. Er waren twee voorgerechten. Het gelakte vlees van de borst van Anjouduif kwam bijna rauw op tafel met een kroketje gevuld met het vlees van de gekonfijte pootjes en met bereidingen van rode biet als garnituur (24 euro). Krab combineerde de chef met focacciabrood, verse geitenkaas met kruiden en bereidingen van tomaat (22 euro).

De twee hoofdgerechten waren rood vlees van wilde eend opgediend met mousseline van knolselder, gekonfijte aardappel en een reductie van eendenjus met sinaasappel (32 euro), en gevulde parelhoen met tomatensaus, ravioli gevuld met ricotta en courgette (29 euro). In het glas kwam een Languedoc Roussillon, chât. De Lancyre, Pic Saint Loup Vieilles Vignes 2017 (38 euro), een sappige rode wijn zonder hoekjes met een mond vol rood fruit. Dame blanche versierd met krokante chocoladeparels (10 euro) luidde het einde van de verzorgde maaltijd in.

We genoten van smakelijke bereidingen, die met technieken uit de klassieke Franse keuken tot stand kwamen. We waardeerden ook de nauwlettende bediening in alle eenvoud en hadden een aangename ervaring.

Restaurant Anarchy

Steenokkerzeelstraat 151

1930 Zaventem

Tel. 02/721.00.81

www.anarchy.restaurant

Zaterdagmiddag, maandag en dinsdag gesloten

Kader: warme stadsbistro

Onthaal en bediening: vriendelijk en nauwlettend

Keuken: geactualiseerde gastronomie, bevrijd van benauwende codes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content