VOORVECHTER

Zijn hele jeugd lang probeerde Antwerpenaar Mark Verstraete zich te bekwamen in gevechtssporten (judo, karate, aikido). Nu, op 42-jarige leeftijd, wordt hij benoemd als voorvechter, of algemeen directeur in beschaafde bedrijfstaal, van Creyf’s Interim in België. Een verrassing ? “Het stond er al een tijdje aan te komen,” zegt de opvolger van Michel Van Hemele. “Bovendien moet je mijn promotie liefst niet los zien van de hele structuur die hier op poten staat. Aan de top wordt Creyf’s geleid door een kwartet, bestaande uit gedelegeerd bestuurder Michel Van Hemele, Herman Swinnen, bevoegd voor human resources, en financiële man Bart Gonnissen. En met dat viertal zitten we, afgezien van informele contacten, om de twee weken samen.”

Voor de inner circle is Mark Verstraete de vlotte jongen (iedereen spreekt hem bij de voornaam aan), anti-autoritair, goede animator, sociaal vaardig, de man met bergen saleservaring ook. Als manager wordt hij, ook in zijn nieuwe functie, eerder beschouwd als “het verlengstuk” niets minder maar ook niets meer van Van Hemele, die voortaan op het niveau van de holding de bakens uitzet. In België klokt Creyf’s Interim op de uitzendmarkt af op de derde plaats met 8 miljard frank omzet (uitsluitend interimactiviteiten). “En we zijn nog steeds groeiend”, zegt het nieuwe gezicht van de groep. “We zetten onze aanwezigheidspolitiek op de markt, via nieuwe kantoren, gestadig verder. Straks is Tessenderlo aan de beurt. Ook nieuwe acquisities, zoals vorig jaar met de komst van SFB (interimkantoor voor ingenieurs en informatici), zijn niet uit te sluiten.”

Mark Verstraete maakte in september 1995 zijn opwachting bij Creyf’s als commercieel directeur. Een Antwerpenaar in Antwerpen. “Daar wilde ik na een lange internationale loopbaan inderdaad helemaal naar toe,” zegt Mark Verstraete. Nadat hij in 1979 afstudeerde aan het Ruca (handelsingenieur) werkte hij tussen het begin van de jaren tachtig en het midden van de jaren negentig ononderbroken voor multinationals. Tot in 1983 nam Henkel België hem op de payroll, vanaf 1983 tot in 1995 nam Masterfoods de verloning over. “Ik reisde in dienst van Masterfoods de wereld rond,” zegt Verstraete. “Van het noorden van Finland tot in het zuiden van Australië.”

Mark Verstraete is een geboren en getogen Antwerpenaar, maar geen sinjoor want afstammend van een West-Vlaamse vader en een Limburgse moeder. Zoon Mark was de derde uit een gezin van vier. Vader was rijkswachter. Mark Verstraete en zijn vrouw hebben inmiddels zelf twee kinderen : Lotte (10 j.) en Robbe (5j.).

Hobby’s ? Reizen en tuinieren. Waar hij naar toe gaat als hij meteen het vliegtuig op mag ? “Moskou, zonder twijfel Moskou, een heel fascinerende stad,” zegt Verstraete. “Je moet midden de winter in de avonduren eens over het Rode Plein lopen, 25 graden onder nul. Dat beklijft.”

MARK VERSTRAETE (CREYF’S BELGIE) Groeistrategie bestendigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content