VOOR HET ONDERHOUD NAAR DE GARAGE

Metalced groeide in dertig jaar uit tot dé referentie voor werkplaatsuitrusting in garages, koetswerkbedrijven en bandencentrales.

Twee keer per jaar 6000 bezoekers op zestien dagen. Warenhuizen halen er ongetwijfeld de schouders bij op. Maar voor nichespeler nv Metalced is het een enorm aantal.

Metalced groeide de voorbije 32 jaar uit tot Belgisch marktleider op het gebied van werkplaatsuitrusting voor garages, koetswerkbedrijven en bandencentrales. De onderneming beschikt over een klantenbestand van 25.000 adressen. Twee keer per jaar worden de belangrijkste klanten naar de 5000 m² grote toonzaal in Kontich uitgenodigd om de nieuwste snufjes te bekijken. Ter gelegenheid van die opendeurdagen wordt altijd een catalogus uitgebracht. De 27.000 exemplaren gaan naar de hele automotive branche. “Wij bieden in België de meest complete gamma en de meeste merkproducten. Bovendien werken we als enige voor diverse automerken en budgetten,” zegt commercieel directeur Victor Verlinden.

Metalced richt zich uitsluitend op de vakman. Sleutel-op-de-deurprojecten zijn de belangrijkste activiteit. Metalced coördineert de volledige installatie van een garage, van het concept tot de eindafwerking. Klanten zijn hoofdzakelijk automerken, die een nieuw filiaal openen. Aan doorverkopers van onderdelen, zoals Auto 5, Midas of Speedy, levert Metalced de uitrusting voor de garages. Ook openbaar-vervoermaatschappijen, zoals De Lijn, MIVB of Tec, krijgen garageonderhoud. Een voor Metalced drie jaar jonge, en beloftevolle markt, zijn de carwashes. “Die bieden, door de strengere milieunormen, een enorm potentieel. We maken ook rendabiliteitsstudies voor de plaatsing. Onze eigen carwash, toch een investering van 20 miljoen frank, dient mee als research. We zijn er in oktober vorig jaar mee gestart, en hij zit nu al een heel stuk boven het break-evenpunt.”

De nv Metalced is volledig in handen van de familie Van Gael. Vrij opmerkelijk voor een sector, waar de concentratietendensen almaar toenemen. Het bedrijf werd in 1965 opgericht, en was in het begin gericht op het onderhoud van benzinepompen in tankstations. Al snel werd de activiteit uitgebreid tot onderhoud van aanverwante technieken. Technische kennis en een ver doorgedreven dienstverlening zijn ook vandaag nog de sterkste punten. Van de 85 werknemers zijn er veertig technici. Metalced haalde in 1996 een omzet van 600 miljoen frank.

VICTOR VERLINDEN (METALCED) Familiale marktleider in sterk geconcentreerde auto-industrie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content