‘Verzekeraar voor iedereen met plannen in het leven’

WIE

Tom De Troch (47)

IS

CEO van Federale Verzekering

WAS

Tom De Troch studeerde voor burgerlijk ingenieur aan de UGent. Later combineerde hij zijn baan met een studie actuariaat aan de VUB, gevolgd door het Advanced Management Program aan de Vlerick Leuven-Gent Management School. Hij is gepokt en gemazeld in verzekeringen en aanverwante diensten. Hij begon zijn carrière bij Assubel (nu Mensura) in de preventie. “Preventie, vooral het psychosociale aspect, heeft me altijd geboeid. Het is belangrijk goed te zorgen voor mensen. Voor elke organisatie is dat een voorwaarde om performante medewerkers te hebben, en dus om een performant bedrijf te runnen. Dat geldt ook voor Federale Verzekering. Preventie, ook de menselijke dimensie, is er altijd belangrijk geweest.”

Bij Assubel groeide De Troch door tot operationeel directeur en zat hij in het directiecomité. Nadien werkte hij als operationeel directeur leven en niet-leven bij Generali vooral aan de rentabiliteitsverbetering. In 2014 werd hij directeur leven bij Federale Verzekering.

WIL

“Ik heb in mijn carrière verschillende crisissen meegemaakt, zoals de hypotheekcrisis in 2008, de regeringscrisis in 2011 met een hogere inflatie, en onlangs nog de overstromingen in ons land. Die ervaringen helpen me de risico’s verbonden aan crisissen juister in te schatten. Ik wil voor Federale Verzekering een prominentere plaats bekomen in het verzekeringslandschap, met aandacht voor de noden en de wensen van onze klanten. Ik wil duurzaam en rendabel blijven vooruitgaan, als de verzekeraar voor iedereen met plannen in het leven.”

VRIJE TIJD

“Mijn gezin en sporten, alleen of met mijn twee tienerzonen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content