VERTROUWELIJK

Raad voor Buitenlandbeleid krijgt stilaan leden en startdatum. De Raad voor Buitenlandbeleid zal Vlaams minister van Buitenlands Beleid Geert Bourgeois (N-VA) adviseren. Kandidaturen voor de raad worden ingewacht. In september zou een en ander startklaar moeten zijn. De raad is een brug tussen het beleid en het Vlaamse middenveld.

Huis voor Tewerkstelling en Vorming in Brussel. Brussel Stad beschikt voortaan over een Huis voor Tewerkstelling en Vorming, dat zich bezighoudt met de begeleiding van werklozen. Het project (kostprijs 500.000 euro) krijgt veel kritiek, omdat het parallel werkt met Actiris, de vroegere BGDA en Brusselse tegenhanger van de VDAB. Het Huis voor Tewerkstelling en Vorming kwam er onder impuls van de Brusselse schepen van Tewerkstelling, CDH-voorzitter Joëlle Milquet.

l Moerman stelt actieplan voor biotech uit. Vlaams minister van Economie Fientje Moerman (Open VLD) stelt de presentatie van haar actieplan voor de Vlaamse sector Life Sciences wellicht uit tot september. Het actieplan is het antwoord op de aanbevelingen van de Vlaamse biotechnologie en de verwante sectoren die een jaar geleden in een witboek werden gebundeld. De sector had gehoopt de voorstellen van Moerman ten laatste begin juli te ontvangen. De federale politieke actualiteit zorgt voor uitstel, tot ongenoegen van de sector, die opmerkt dat het plan al in maart werd verwacht.

200 euro voor nieuwe collega. De krapte op de arbeidsmarkt leidt tot extra premies. Bij Siemens België krijgen werknemers een cadeaubon voor een bedrag van 200 euro als ze een nieuwe collega naar het bedrijf lokken. De Duitse collega’s van Siemens (afdeling energiecentrales) doen het nog veel beter met een bonus van 3000 euro.

Kleinfeld van Siemens naar Blackstone. Klaus Kleinfeld, die officieel nog tot eind juni baas speelt over het Duitse elektronicaconcern Siemens, wordt adviseur van Blackstone. Het Amerikaanse durfkapitaalfonds ging de voorbije week naar de beurs.

Virgin naar Frankfurt. Virgin Atlantic, de interncontinentale carrier van de flamboyante Richard Branson, wil nu ook vliegen vanuit Frankfurt. Hij wil Lufthansa vanuit haar thuisbasis beconcurreren met vluchten naar Noord-Amerika. Lokt de grootaandeelhouder van Brussels Airlines ook passagiers uit Zaventem? Virgin Atlantic zou met kleinere zakentoestellen, tot vijftig passagiers, vliegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content