Verse delicatessen

Rob is de meest chique supermarkt van ons land. Ze bestaat sinds 1946 en presenteert een uniek assortiment delicatessen. Op de overdekte versmarkt is het beste uit binnen- en buitenland te vinden. Voor een traditioneel kerstdiner zijn er topproducten zoals kapoen, oesters, foie gras en ijsstronken. Daarnaast biedt Rob exotische producten aan. U kunt te rade gaan bij de specialisten van de kruideniersafdeling, waar 33 soorten pepers wachten, bij de affineurs die zo’n 400 soorten kaas in voorraad hebben, bij de slagers voor een bijzonder stukje vlees, bij de sommelier die waakt over 2000 wijnen, of bij de traiteur voor bereide gerechten.

Rob beschikt ook over een druk bezocht restaurant. Het werd onlangs door binnenhuisarchitect Michel Penneman in een nieuw jasje gestoken. Sobere kleuren, vloeiende lijnen, veel ruimte en zacht licht zijn de kenmerken van de nieuwe stijl. Het restaurant biedt plaats aan negentig gasten. De keuken staat onder leiding van Alain Berger.

De dag begint om 9 uur met het ontbijt. Voor de lunch is er een aantrekkelijke kaart. De suggesties zijn gedeeltelijk afgestemd op het seizoensaanbod van kleine lokale producenten. Het wijnaanbod is uitgebreid. In het restaurant betaal je voor een fles de winkelprijs, vermeerderd met 10 euro voor het kurkrecht. Er is een uitgebreid aanbod aan wijnen per glas. In de namiddag is er afternoon tea met wafels, pannenkoeken, ijsjes, gebakjes en een uitgebreide keuze aan thee en koffie.

Wij kwamen op een zaterdag voor de lunch en bestelden twee voorgerechten. In de oven opgewarmde schelpen waren gevuld met ragout van tapijt- en venusschelpdieren, krab, tomaat en look (15,50 euro). Scheermesschelpendieren verschenen met blokjes pompoen, gesmolten tomaat, koriander en een lekkere jus (16,80 euro). Het gerecht was geparfumeerd met gerookte curry en versierd met perkament van zwart brood. Er waren twee hoofdgerechten. Gebakken kalfslever lag in een lekkere saus met gekruide ui en kwam met in de boter gewentelde seizoensgroenten (19,80 euro). Gefrituurde reepjes tongschar in een krokant jasje kwam uit de keuken met wafelaardappel, tartaarsaus en kruidensalade (23,60 euro). Een bresilienne met ijs, slagroom, karamel en studentenhaver luidde het einde in van deze verzorgde en smakelijke maaltijd.

Rob

Woluwelaan 28

1150 Brussel

Tel. 02/771.20.60

Comfortabele vergaderzalen, organisatie van kooklessen, wijncursussen, degustaties en patisserieworkshops

Kader: ingetogen kleuren, vloeiende lijnen en zacht licht

Onthaal en bediening: vlot en attent, in brasseriestijl

Keuken: Belgische productkeuken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content