Verscholen in het groen

© DANIEL GEERAERTS

Peter Van Hulle weet van aanpakken. De 48-jarige horecaondernemer staat aan de basis van succesvolle realisaties als Kasteel Park Steytelinck en Brasserie Georges in Wilrijk en de restaurants Lux en Món op het Antwerpse Eilandje. Om meer controle te hebben over de kwaliteit van het vlees, kweekt hij 800 limousin-runderen en 400 varkens op zijn boerderij op het Plateau de Millevaches in Frankrijk. De karkassen worden versneden in zijn slagersatelier. De slagerij Millevaches bevindt zich tegenover het MAS in Antwerpen.

De feest- en vergadersite Salons van Edel is het recentste project van Peter Van Hulle, in samenwerking met Eric Electeur. Het duurde dertien jaar eer de vergunningen binnen waren voor de omvorming van de dertig jaar leegstaande kasteelruïne in Wilrijk tot een moderne feestsite. Salons van Edel ligt verscholen in het groen op een boogscheut van de Boomsesteenweg. Het complex biedt zalen voor 10 tot 1500 gasten en het plein kan met een luxetent overspannen worden voor 3000 gasten. Salons van Edel heeft vijf bars en vier keukens.

Een van die keukens is bestemd voor het restaurant, dat een kopie is van het restaurant Món op het Eilandje. De ontvangst is in de vertrouwde handen van Marie-Claire De Pooter, die voorheen de eetzaal van De Pastorale onder haar beheer had. Wij kregen een tafeltje in de glazen uitbouw toegewezen en hadden onbelemmerd zicht op de slotgracht en de kastanjebomen. Wij hadden geen last van het grote feest dat een zaal verder plaatsvond. Op de kaart krijgen klassiekers als vol-au-vent, mergpijp en stoofvlees een ereplaats en vlees en groenten bereid op de Josper-grill, die verwarmt tot 400 graden, zijn de specialiteit. Er is een wijnkaart met een werelds repertoire. Onze keuze ging naar de huiswijn: Papa Luna uit Calatayud in Spanje (7,50 per glas of 39,50 euro per fles). Er waren twee voorgerechten. Gegrilde worst met venkel uit eigen werkplaats werd opgediend met bruine jus (12 euro). Vitello tonnato was samengesteld uit plakjes rosé gegrild kalfsvlees, blokjes tonijn van de grill en mayonaise (20 euro). Smakelijk, maar wij gaven de voorkeur aan de originele versie. Bleu gebakken limousin ‘Robespierre’ volgde met een royale portie raketsla, Parmezaanse kaas, Arbequina-olie, balsamico en prima frieten (35 euro). Een dik en sappig ribstuk van mangalicavarken Cross & Blackwell verscheen met pickles en gemengde sla (29 euro). De smakelijke maaltijd eindigde met verfrissende ananas van de Josper-grill (11 euro).

PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content