Vermeersch overal

Pieter Vermeersch startte 2019 met een goed ontvangen soloshow bij Perrotin, zijn galerie in New York. Daar toonde hij een totaalinstallatie met wanden, schilderijen en stukken marmer, beschilderd met zijn bekende kleurendégradés. Onlangs opende zijn eerste tentoonstelling bij Maniera, een Brussels designlabel dat kunstenaars en architecten functionele objecten laat ontwerpen in een gelimiteerde editie.

In de galerie van Maniera, vlak bij de Zavel, staat ook Pieters’ eerste designcreatie: een gebogen roomdivider waarvan de lamellen aan de ene kant spiegelen en aan de andere kant in een kleurenovergang zijn geprint. De installatie is een samenwerking met Pieters broer Louis Vermeersch en het Brusselse architectenbureau OFFICE Kersten Geers David Van Severen. Vermeersch werkte al met hen samen voor het SOLO House, een ringvormige woning in Spanje. Voor Maniera beschilderde Vermeersch ook de helft van een marmeren tafel, een verwijzing naar zijn schilderijen op natuursteen.

Het wordt nog een druk voorjaar voor Vermeersch, want hij werkt ook aan zijn solotentoonstelling bij Museum M in Leuven, die opent op 15 maart. Op 24 april opent een soloshow bij zijn Brusselse galerie Greta Meert, tijdens Art Brussels.

Pieter Vermeersch & OFFICE Kersten Geers David Van Severen & Granstudio, tot 4 mei in Maniera Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content