Vechten met de verf

© VINCENT EVERARTS

Het Cultuurhuis de Warande in Turnhout toont een uitgebreid overzicht van de schilderijen en tekeningen van de Brusselse kunstenares Carole Vanderlinden. Een rode draad zit niet haar werk, zegt ze zelf. Vaak schildert ze figuratief, en ze is niet bang om feestvlaggetjes of een boeket bloemen te schilderen. Andere keren is haar werk abstract, of iets tussen abstract en figuratief in. Ze haalt inspiratie uit andere beeldculturen, van de Russische avant-garde tot de kunst van de Navajo-indianen. Beperkingen legt ze zich niet op.

Schilderen is voor haar een gevecht. “Je moet het goede moment afwachten om te schilderen. Elk schilderij heeft zijn oplossing. Een oplossing kan in een flits komen”, vertelt Vanderlinden in de bijbehorende catalogus. Op dat moment dient ze het doek een uppercut toe en valt het in een beslissende plooi. ‘Uppercut’ is ook de ondertitel van de tentoonstelling.

Carole Vanderlinden. Uppercut, tot 17 november in Cultuurhuis de Warande in Turnhout. Op zondag 20 oktober om 14 uur wordt Carole Vanderlinden geïnterviewd tijdens een artist talk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content