Van rulingdienst naar consultancy

WIE

Matthieu Bataille (46)

IS

Taxpartner bij het adviesbureau BDO

WAS

BDO heeft Matthieu Bataille aangetrokken omwille van zijn expertise in de Belgische belastingwetgeving. Als fiscaal specialist bij de autonome Dienst Voorafgaande Beslissingen in fiscale zaken – beter bekend als de federale rulingdienst – kent hij de toepassing van de fiscale wetgeving heel goed. Hij analyseerde al sinds jaren fiscale vragen van bedrijven en adviseerde hoe de federale overheidsdienst Financiën bepaalde belastingwetten moet toepassen op specifieke situaties. “Die kennis wil ik voortaan inzetten om bedrijven en organisaties te begeleiden bij hun fiscale vraagstukken”, zegt hij.

WIL

“Bij de rulingdienst werkte ik al regelmatig samen met BDO. Het behandelt dossiers altijd heel diepgaand. Dat overtuigde me om de stap te zetten”, zegt Bataille.

“Matthieu Bataille heeft een uniek profiel en bijzonder veel expertise”, zegt Alexandre Streel, partner bij BDO. “Door zijn vorige functie is hij heel goed op de hoogte van alle mogelijkheden in de financiën van bedrijven. Bovendien heeft hij een goed oog op de toekomst van de fiscaliteit en de fiscale hervormingen.”

Bij BDO komt hij terecht in een adviesorganisatie die op heel uiteenlopende terreinen actief is. Niet enkel in de fiscaliteit, maar ook in consultancy over strategie, de digitalisering en human resources. BDO focust op een directe fysieke nabijheid met zijn kantoren. Het heeft elf vestigingen en wil die geografische spreiding nog versterken.

Een jaar geleden vestigde BDO zich via de samenwerking met het onafhankelijke accountantskantoor Dekegeleer in de provincie Henegouwen. Als taxpartner krijgt Bataille naast de fiscale begeleiding ook de taak het kantoor in Henegouwen verder te helpen uitbouwen.

VRIJE TIJD

Lopen, tennis, padel, wandelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content