Van Roost blijft balletjes slaan

Dominique Van Roost-Monami hing onlangs haar tennisracket aan de wilgen, en gooit zich nu op het golfen.

We wisten het al lang: zodra Dominique Van Roost-Monami met tennis stopte, zou ze naar de golfbaan trekken. “Ze speelt al drie jaar geregeld golf. Net als ik,” zegt haar echtgenoot Bart Van Roost, lid van Winge en handicap 10. “Tussen twee toernooien door speelden we af en toe eens samen, gewoon om te relaxen. Ik denk dat ze nu een 25 waard is.”

De Van Roosts leggen in het Rotselaarse recreatiecentrum Ter Heide een driving range aan (4,5 hectare groot, prijs: 30 miljoen). “In een straal van vijftien kilometer zijn er al verschillende clubs: Winge, Keerbergen, Kampenhout, Melsbroek. Ik wou daarentegen een echt trainingscentrum oprichten. Zowel voor clubleden die op zoek zijn naar een plaatsje om te oefenen als voor mensen die de sport willen ontdekken. Noem het een soort golfschool. We hopen over een jaar open te gaan, met een head pro en minstens vier teaching pros.”

De Van Roosts hebben het terrein intussen aangekocht. “De ligging is ideaal. Je kunt de bal er meer dan 250 meter driven, zelfs tot 275 meter ver. Dat is uitzonderlijk in Belgische clubs,” zegt Bart. “In het begin zullen er 22 trainingsposten zijn voor de swing, maar ook greens om het putten te oefenen, approaches en bunkers.”

Van Roost heeft zijn dossier goed voorbereid. Hij ging spieken bij mooie Amerikaanse practices, zoals de Disneyworlds (met bijvoorbeeld een green op een klein eilandje). “Ik ontdekte er dat golf fun kan zijn, maar dat je op die manier tegelijk ook zeer gericht kunt werken.”

Van Roost ging ook met de naburige clubs praten. “We zijn geen concurrenten, ik ben gewoon een schakel in de ketting. We zullen jongeren opleiden, die dan hun brevet en een federale kaart kunnen krijgen. En ze zullen elders op de green-fees gaan spelen, of zich inschrijven als full members in een club. Met sommige clubs hebben we zelfs overeenkomsten gesloten.”

Ook Dominique Monami krijgt een rol in het project, maar haar naam zal niet worden uitgespeeld. “Het wordt Ter Heide Driving Range of iets van die aard,” aldus Van Roost. “We willen naambekendheid krijgen met de diensten die we aanbieden. Met de nakende splitsing van de federatie vermoed ik dat lokale intiatieven nog meer op prijs zullen worden gesteld.”

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content