Van het zieken- naar het Havenhuis
Pascale Van Hoecke stapte na negen jaar bij het fusieziekenhuis Elizabeth Ziekenhuis-Heilig Hartkliniek over naar het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Tijd om een eigentijds personeelsbeleid te ontwikkelen.
Ik heb negen jaar met veel plezier gewerkt in de ziekenhuissector, maar het personeelsbeleid stuit er op een sterke regelgeving van de overheid, met veel administratieve verplichtingen,” zo verklaart Pascale Van Hoecke haar overstap. Bij het Antwerpse Havenbedrijf woont ze als niet-lid de vergaderingen van het directiecomité bij, en hoopt ze vooral veel ruimte te vinden om een eigentijds personeelsbeleid te voeren. Dat impliceert een optimale dienstverlening aan het personeel en leidinggevenden, streven naar betere werkomgeving en -omstandigheden, de betrokkenheid en bekwaamheid van de medewerkers verhogen door er tijdig in te investeren, en structurele voorwaarden scheppen om tot betere resultaten te komen. Ze zal ook het initiatief nemen bij de implementatie van het nieuwe personeelsbeleid. Dat betekent wellicht nog flinke gesprekken met de vakbonden, “maar dat is bij ziekenhuizen niet anders.”
Met mensen omgaan zat er al van jongs af aan in bij Pascale Van Hoecke (42). De Oost-Vlaamse – geboren in Gent, getogen in Eeklo en nu wonend in Assenede – droomde er in haar jeugd van om in de gevangenis te gaan werken. Ze deed ook een schoolstage in de Gentse gevangenis, maar besloot dan zich te storten op het HR-beleid.
Van Hoecke studeerde af als maatschappelijk assistent aan de Katholieke Sociale Hogeschool in Gent, en combineerde vervolgens interim-banen bij het PMS en het OCMW van Eeklo met studies Criminologie aan de Universiteit Gent. Op haar 24ste begon ze als medewerker op de personeelsdienst van het Evergemse rubberbedrijf Bergougnan Benelux. Drie jaar later werd ze personeelsverantwoordelijke bij Vanas in Kruibeke, een groothandel in magazijnuitrusting, heftoestellen en gereedschappen. Sinds 1997 was ze aan de slag in het fusieziekenhuis Elizabeth Ziekenhuis-Heilig Hartkliniek. “Ik heb daar nuttige ervaring opgedaan: je zit bij beide met moeilijk invulbare vacatures (hier technici, daar verpleegkundigen), ingewikkelde ploegsystemen, een grote diversiteit aan functies en een complexe organisatiestructuur. De verschillen? De toch wel grote technologische inslag, het feit dat het bedrijf verspreid is over 25 kilometer afstand én de gemoedelijke omgang, die zo typisch is voor de Antwerpse mentaliteit. Men had me daarvoor gewaarschuwd, maar ik vind die zeer aangenaam.”
IS: hoofd personeelszaken Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen.
VRIJE TIJD: familie, reizen, uit eten gaan, vriendenbezoek.
L.H.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier