Transformeren

Kris Geysels

WIE

Kris Geysels (50)

WAS

Sinds 2000 heeft de financiële specialist Kris Geysels al zeven werkgevers gehad. “Dat is niet zozeer omdat ik graag wil veranderen. Het is inherent aan mijn functie. Ik kom aan boord bij bedrijven die transformeren, herstructureren of een koper zoeken. Ik begeleid die processen. Zodra die opdracht voorbij is, verlaat ik de onderneming. De tijdsduur varieert dus.” Sinds 2000 was Kris Geysels onder meer aan de slag bij ABX Logistics, Aviapartner, Pelican Rouge en Deloitte. “Mijn laatste functie was partner financial advisory bij de consulent Deloitte. Ik heb een team van consulenten samengesteld dat bedrijven zal helpen bij transformatieprocessen. Die opdracht is nu volbracht, en dus ga ik elders heen.”

WORDT

Vanaf september wordt Kris Geysels financieel directeur bij Aveve. De dochter van de Boerenbond-holding is de Belgische marktleider in de toelevering aan land- en tuinbouw. Ook de particulier kan bij Aveve terecht, in de gelijknamige winkels. “Ook Aveve bevindt zich in een transformatiefase, onder de nieuwe CEO Eric Lauwers. De onderneming wil haar structuren verder professionaliseren en vereenvoudigen. De veelvoud aan systemen in onder meer hr en boekhouding wordt aangepakt. Er komt een meer centrale aansturing van de overkoepelende diensten bij Aveve.”

WIL

Transformeren van organisaties zit Kris Geysels in het bloed. “Het gaat dus niet noodzakelijk om financieel ongezonde bedrijven. Bij de onderneming Sarens, een specialist in zware hijsconstructies, zocht ik als CFO in 2012-2013 mee naar oplossingen voor de zeer snelle groei van het bedrijf. Er was behoefte aan meer centrale sturing. Ik blijf bij de ondernemingen tot ze weer in rustig water komen. En ik werk ook graag voor bedrijven met een Belgisch hoofdkantoor, maar toch met wereldwijde activiteiten.”

VRIJE TIJD

Triatlon, ski, fotografie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content