Tips om kosten van zakenreizen af te trekken van uw belastingen

© ThinkStock

Reizen is leuk, maar niet goedkoop. De fiscus is niet altijd even happig op uw zakenreis, zeker als u naar leuke bestemmingen gaat.

Reizen is leuk, maar niet goedkoop. De fiscus is niet altijd even happig op uw zakenreis, zeker als u naar leuke bestemmingen gaat. Een reis naar Minsk of Detroit zal minder vragen oproepen dan een uitstapje naar Mauritius of Bali.

Toch is het best mogelijk dat een zakenreis u naar een paradijselijk oord voert. Bewijs dat dan aan de hand van feitelijke elementen (programmabrochures, naamkaartjes, faxen en e-mails die afspraken bevestigen).

Gaat uw partner, die niets met de zaak te maken heeft, mee, geef dan spontaan een belastbaar voordeel aan (dat maakt een goede indruk). Dat betekent dat u een gedeelte van de kostprijs van de reis opneemt bij uw belastbare beroepsinkomen. Is uw partner zaakvoerder, dan is hij of zij uiteraard volwaardig mee op zakentrip.

En misschien kunt u uw reiskosten discreet boeken. Daar is niets fout mee. Waarom zou u uw reiskosten niet in uw boekhouding opdelen in reiskosten, verblijfkosten, kosten van opleiding en van representatie? Zo verdwijnt die ene grote reiskost uit uw boekhouding.

Iven De Hoon

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content