Tiger blijft de beste verdiener

Hoewel Tiger Woods zijn comeback blijft uitstellen, leggen de sponsors hem nog altijd in de financiële watten.

De Amerikanen Tiger Woods en Phil Mickelson, de nummers één en drie in de wereld, hebben afgezegd voor het WGC-Accenture Match Play Championship dat deze week wordt gespeeld. Woods probeert nog altijd zijn huwelijk op te lappen, terwijl Mickelson vakantie heeft genomen om uit te rusten na een zeer moeilijk jaar waarin zowel zijn vrouw als zijn moeder werden getroffen door borstkanker.

De afwezigheid van de twee Amerikanen promoveert de Engelsman Lee Westwood (vierde in de wereld), de Amerikaan Jim Furyk (vijfde) en de Duitser Martin Kaymer (zesde) tot grote favorieten tegen de Australische titelverdediger Geoff Ogilvy. Er zijn 63 deelnemers voor een prijzenpot van 8,5 miljoen dollar, op het terrein van Dove Mountain ten noorden van Tucson (Arizona).

Ondertussen zijn de fans van Tiger Woods ontgoocheld. Ondanks de geruchten over zijn nakende comeback blijft hij dus ook deze keer thuis. Het is nu al geleden van 11 december, toen hij onder druk van de sensatiepers zijn ontrouw opbiechtte, dat Woods nog in het openbaar verscheen. Volgens de pers zou hij in een speciale instelling verbleven hebben om van zijn seksverslaving te genezen en zou zijn Zweede vrouw de scheiding nog niet hebben aangevraagd.

De volgende gelegenheid om Woods weer op de golfbaan te zien, is nu het CA Championship op de PGA van Doral, over drie weken, in het zuiden van Florida. Over de manier waarop zo’n terugkeer moet gebeuren, wordt ook druk gepalaverd. Zo vinden sommige Amerikaanse communicatiespecialisten dat hij eerst moet uitpakken met een grote, publieke biecht. Het ziet er nu dus al naar uit dat het eerste toernooi met Tiger Woods een heel bijzonder evenement wordt.

Ondanks zijn privéproblemen en de sponsors die hem naar aanleiding van de affaire lieten vallen, blijft Tiger Woods volgens het Amerikaanse magazine Forbes de sportman die het best wordt betaald door zijn sponsors. Zijn commerciële inkomsten in 2009 worden op 82 miljoen dollar geschat. Volgens Forbes zal Woods dat statuut ook niet moeten inleveren in 2010, dankzij zijn contracten met Nike, Electronic Arts en Gillette. Vorig jaar verdiende hij meer aan sponsoring dan zijn vijf achtervolgers samen: voetballer David Beckham (20 miljoen dollar), tennisser Roger Federer (16), Nascarrijder Dale Earnhardt Jr. (14) en de NBA-basketters LeBron James en Kobe Bryant (13 en 12).

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content