THE 8: ultiem en compromisloos

BMW
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

16 april 2019, 14:22 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:01

‘THE 8’: het lijkt wel ‘The Stig’, de compromisloze testcoureur uit het Britse ‘Top Gear’. De nieuwe BMW 8 Reeks Coupé is even legendarisch en doet het hart van elke rechtgeaarde autofreak op hol slaan. Power zonder weerga, het droomspeeltje voor de perfecte gentleman die het kaf van het koren weet te scheiden. Kijk even mee onder en boven de motorkap…

In het autosegment van de luxueuze sportcoupés lijkt het alsof BMW de teerlingen heeft geworpen met de lancering van de adembenemende BMW 8 Reeks Coupé. Al een maand of vier rijdt deze topper uit de BMW-stal op onze wegen rond: en je zal hem gezien hebben! Met de BMW 8 Reeks Coupé wil het premiummerk in alle opzichten een nieuwe standaard zetten voor de ‘gentleman’ die compromisloos voor prestatie, look en luxe gaat.

Het nieuwe nec plus ultra onder de sportcoupés.

Adrenaline in maatpak

Je kan gerust van een ‘nieuwe esthetiek’ spreken als je de laag liggende bolide bestudeert. Een diepe, brede frontgrille, extra frontspoiler, de smalste frontlampen uit het hele BMW-gamma, grote luchthappers vooraan en langs de flanken, twee karakteristieke en fraai ogende lijnen aan de zijkant, gespierde schouders, twee extra-brede uitlaatpijpen, smalle ledlichten achteraan,… Een hele resem uiterlijkheden zorgen voor een opvallend consistent ogende, stoere en sportieve uitstraling. Het lijkt wel alsof BMW in deze nieuwe sportcoupé twee schijnbaar onverenigbare gevoelens naadloos weet te combineren: forse sportiviteit en verfijnde elegantie. De nieuwe BMW 8 Reeks Coupé is dan ook pure adrenaline in maatpak.

THE 8: ultiem en compromisloos

Deze compromisloze auto moet een nieuw hoofdstuk neerpennen in de toch al lange en succesrijke geschiedenis van het merk als sportauto. Dat bijzonder sportieve karakter zie je eerst en vooral onder de motorkap. Je kan kiezen uit twee motorvarianten. Ofwel ga je voor de 840d xDrive Coupé, een superpotente zescilinder-diesel die 320 pk oplevert. Of je kiest voor het allerstrafste en neemt de M850i xDrive Coupé M Performance, een V8 van 530 pk. Beide motorisaties zijn standaard uitgerust met een 8-traps Steptronic automaat voor ultiem rijplezier.

Superieure dynamiek

Want zodra je de motor start, merk je meteen ook de gebalde spierkracht die deze topsportauto je daadwerkelijk biedt. De structuur van de carrosserie, de aandrijftechniek en de ophanging zijn uitdrukkelijk op superieure dynamiek en topprestaties gericht. De auto heeft een laag zwaartepunt, een uitgebalanceerde gewichtsverdeling en een stijve ophanging. Alles aan boord dus om de sportieve gentleman de rit van zijn leven te bezorgen: van een kort sprintje in de ochtend tot een lange dagtocht over de Autobahn…

Hoe verslavend het potente karakter van deze sportbolide ook moge zijn, comfort en uitrusting zijn van hetzelfde exclusieve niveau. Opvallend is het zalig aanvoelende Vernasca leder met fraaie contrastnaden. Alle lijnen in het interieur lopen in lengterichting: een vernuftig designstaaltje om de blik voorwaarts te houden. Ook de bediening die reageert op beweging en spraak, zorgt ervoor dat de gentleman zijn ogen en concentratie op de weg kan houden. Geen tijd om tijdens het rijden afgeleid te worden, en dat is misschien jammer, want de inrichting in de wagen is uiterst mooi. Kijk maar eens naar de verfijnde interieurverlichting, de omhoog oplopende middenconsole, het instrumentenpaneel en het stuur die allebei standaard met leder zijn bekleed.

THE 8: ultiem en compromisloos

Op technologisch vlak presteert BMW wat het op sportief en luxueus vlak doet: innovatie combineren met een ultiem streven naar perfectie. Levert dat veel extra’s op? Absoluut! Zo is er het innovatieve BMW Operating System 7.0, de talrijke veiligheids- en andere hulpsystemen, de Digital Key (waarbij je smartphone de sleutel van je wagen wordt), en de Live Cockpit Professional met highres aanraakscherm. Het optionele Driving Assistant Pack Professional helpt bij het aanhouden van afstand, snelheid en rijstrook. Zo raakt zelfs de meest veeleisende gentleman nooit de controle kwijt.

Rijd weg

Open het portier, zink weg in de zalige, diepe lederen bestuurderszetel, zet de motor aan en laat je overdonderen door zoveel gecombineerde spierkracht en opperste luxe. Duw even op het gaspedaal en geniet van het zonder meer indrukwekkende motorgeluid – neen, geen sound engineering nodig! – en rijd dan vol overgave weg. Voel meteen dat de BMW 8 Reeks Coupé écht niet voor broekventjes is gemaakt: in 3,7 seconden haalt de M850i al 100 kilometer per uur.

THE 8: ultiem en compromisloos

En met de zomer die aan de deur klopt: ook wie graag met de haren in de wind rijdt, zit goed met de BMW 8 Reeks: die kiest gewoon voor de cabrioversie. Dezelfde superioriteit, performantie, esthetiek én daarbovenop het zalige gevoel van een cabrio. Ook die Cabrio is net als de Coupé verkrijgbaar als M850i xDrive én als 840d xDrive. Geniet, maar zonder mate!

Rij weg van de middelmaat, rij weg van de concurrentie, rij weg van je dagelijkse beslommeringen. Laat je innemen door THE 8, het ultieme rijplezier waarmee BMW eens te meer de bakens verzet. Maar blijf te allen tijde een perfecte gentleman die de controle behoudt.