Terug naar de technische roots

WIE

Hans Maris (46)

IS

Businessunitmanager Doors bij KONE Belgium & Luxembourg

WAS

Tot voor kort was Hans Maris de director solutions bij bpost en de CEO van de bpost-dochter certipost. Hij was in 2012 bij bpost in dienst getreden als businessdevelopmentmanager met als opdracht nieuwe diensten te ontwikkelen. Het ging onder meer om diensten rond het versturen van nummerplaten en de afhandeling van verkeersboetes. Maris zegt dat hij in die functie als het ware een algemeen directeur van een klein bedrijf was. “Elke oplossing moest ik, samen met mijn team, van alle kanten beheren. En dat doe ik graag.”

“Maar ik zag geen groeimogelijkheden bij bpost”, zegt Maris. Hij vond een nieuwe uitdaging bij de divisie automatische deuren van KONE. Dat is een meer technische wereld. Niet onlogisch, want Maris is van opleiding burgerlijk ingenieur (KU Leuven). Maar toen hij afstudeerde in 1996 wilde hij meer van de financiële kant van ondernemen weten en trad hij in dienst bij BBL, waar hij tot 2004 bleef. Hij volgde daarna een MBA aan de Wharton School in de Verenigde Staten en stapte in de consultancy, eerst bij Katzenbach Partners in New York en dan bij The Boston Consulting Group in ons land. In 2012 kwam hij bij bpost terecht.

WIL

De opdracht van Hans Maris is de omzet en de winst duurzaam te laten groeien. KONE plaatst vooral bij grotere projecten automatische deuren. “In de steden zijn er steeds meer hoge gebouwen en meer en meer mensen trekken naar die steden. Hoe kun je die stroom kanaliseren? Bij een ingang kun je op basis van data de mensenstroom in het gebouw sturen”, aldus Hans Maris. Zijn opleiding komt hem goed van pas. “Je moet kunnen meepraten en meedenken over de technische zaken.”

VRIJE TIJD

Muziek, en elektrische gitaar spelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content