Tennissen kan altijd

© D. TELEMANS

Wie zin heeft in een partijtje tennis, weet dat het niet altijd makkelijk is een geschikte partner en een vrij terrein te vinden. GoTennis wil daar verandering in brengen.

Jacob Gloser, een Tsjech die om professionele redenen naar Brussel was verhuisd, ondervond hoe moeilijk het was een tennispartij te regelen. Dus ontwikkelde hij een smartphone-app die op zoek gaat naar spelers van hetzelfde niveau en naar een beschikbaar terrein op het tijdstip dat hij wilde spelen.

“In het verleden waren tennisspelers gebonden aan een club”, zegt Gloser. “Maar we leiden allemaal een druk leven, waardoor we behoefte hebben aan flexibele oplossingen. Heel wat sporten, waaronder tennis, hebben zich daar nog niet aan aangepast. Met als gevolg dat het aantal spelers in België met 3,5 procent is gedaald in drie jaar. Die trend is in heel Europa merkbaar.” GoTennis wil de sport naar het digitale tijdperk brengen. Het initiatief kreeg de steun van de accelerator Start it @kbc en van het sportmerk Head.

In november is de app officieel gelanceerd in de hoofdstad. De International Tennis Federation (ITF) bood zich kort daarna aan als samenwerkende partij, en vandaag telt de community al meer dan 3000 tennisspelers in het Brusselse. Jacob Gloser: “Ze kunnen in een paar klikken met elkaar afspreken. Door de betaal-wanneer-je-speeltformule worden geen abonnementskosten aangerekend. We gebruiken de bestaande infrastructuur via samenwerkingen met tennisclubs, maar we transformeren ook publieke ruimten in speelterreinen.”

Gloser richtte het bedrijfje achter GoTennis initieel op in zijn geboorteland, met de hulp en de financiële steun van enkele vrienden. Mogelijk verhuist hij de maatschappelijke zetel in de toekomst naar België. Tegen 2020 wil hij zijn community uitbreiden naar 22 steden in verschillende Europese landen. Voor de expansie en ontwikkeling van zijn app zoekt hij 300.000 euro extern kapitaal. Hij wil de technologie daarmee verder verfijnen en op termijn meer innovatieve diensten aanbieden.

375 duizend leden

wil GoTennis binnen de vijf jaar hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content