‘Technologiebedrijf moet keuzes maken’

Michael Boeckx

WIE

Michael Boeckx (39)

WORDT

Chief technology officer (CTO) bij NRB Groep

WAS

“Ik ben mijn carrière als technoloog begonnen. Ik kwam vrij snel bij IBM terecht, waar ik een groot bedrijf leerde kennen. Doordat ik een aantal mensen onder mij kreeg, kon ik ook mijn vaardigheden als manager ontwikkelen. In 2010 ging ik in dienst bij IRIS ICT, waar ik het hoofd van Pre-Sales & Delivery werd. Vanaf 2015 was ik senior global architect bij VF Corporation, waar ik rapporteerde aan de wereldwijde technologiedirecteur en de CIO voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

“Bij elke functie in mijn carrière heb ik iets speciaals geleerd: het belang van de culturele verschillen tussen bedrijven en landen, maar ook hoe je functioneel management concreet gestalte geeft.”

WIL

“Mijn ervaring in een internationaal bedrijf wilde ik op de lokale markt inzetten. NRB Groep is met tweeduizend medewerkers een van de grootste ICT-spelers op de Belgische markt. Ik ontdek volop alle activiteiten in diverse sectoren. Dat het bedrijf lokaal is verankerd, heeft mij zeker ook verleid. In een eerste fase wil ik de functie van technologiedirecteur verder uitbouwen. We moeten klanten begeleiden naar duurzaam succes. Want alle technologiebedrijven staan voor een gelijkaardige uitdaging. Welke keuzes moeten we voor ons en voor onze klanten maken, ook op langere termijn? Welke troeven kunnen we op dat gebied uitspelen? Dat vergt een behoorlijke creativiteit. Daaraan meewerken beschouw ik als een mooie uitdaging.”

VRIJE TIJD

“Sporten. Ik ben een fervente loper en fietser, voor zover ik dat kan combineren met het werk. Daarnaast ben ik ook een imker.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content