Tak 23-verzekering wint terrein

© Getty Images

Tak21-producten, met een gewaarborgd rendement, blijven populair onder pensioenspaarders. Toch vinden ze almaar vaker de weg naar tak23-producten, waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen. Dat blijkt uit cijfers van de verzekeringskoepel Assuralia.

In 2020 deden ongeveer 1,5 miljoen Belgen aan pensioensparen. De gestorte premies bedroegen toen 1,2 miljard euro. 91 procent ging naar tak21-verzekeringen, de overige 9 procent naar een tak23. Een jaar eerder was dat nog 6 procent. Pensioensparen via verzekeringsproducten leverde de voorbije tien jaar gemiddeld 3,3 procent per jaar op.

Mocht u een tak23 overwegen, dan heeft Hein Lannoy, de CEO van Assuralia, nog een advies: “Voor levensverzekeringen van tak21 is het begin van het jaar een beter moment om de premie te beleggen, omdat die dan ruimschoots de tijd krijgt om aan te groeien. Bij tak23- producten kun je de premies het best maandelijks storten, aangezien het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen die op elk moment in waarde kunnen stijgen of dalen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content