‘T KOT VAN RANDSTAD

Randstad Interim heeft bij Katoen Natie in Gent een in-house-kantoor dat voor de hele buurt werkt. Randstad innoveert er met oproepkrachten.

Elke morgen rond 7.30 uur daagt een aantal uitzendkrachten op aan de Gentse Skaldenstraat 129. Op dat terrein van Katoen Natie is een uitzendkantoor gevestigd van Randstad Interim. “Oproepkrachten” noemt vestigingsmanager Tania De Decker de uitzendkrachten die daar op zoek zijn naar een baan. “Wij werken hier vooral voor logistieke bedrijven die aan Volvo just-in-time toeleveren. Dat creëert een enorme tijdsdruk. Wanneer ’s morgens blijkt dat een ploeg niet volledig is, is het uiterst belangrijk om zo snel mogelijk vervangkrachten te hebben. Met die oproepkrachten kunnen we dat nagenoeg onmiddellijk.” Eigenlijk is dit niets anders dan het vroegere systeem van de dokwerkers die zich elke dag kwamen aanbieden aan ’t kot.

In mei 1997 opende Randstad Interim het kantoor aan de Skaldenstraat, het derde in Gent. De twee andere liggen in het centrum en zijn traditionele uitzendkantoren die respectievelijk arbeiders en technici, en bedienden en kaders leveren. Het derde kantoor heeft zich op het terrein van Katoen Natie gevestigd, in het jargon een in-house-kantoor. Randstad Interim heeft er al bij Procter & Gamble en Belgavia. “Maar daar werken we uitsluitend voor die klant,” zegt Tiny Rieder, districtsmanager voor Gent. “Hier werken we voor alle logistieke bedrijven die zich langs de Skaldenstraat hebben gevestigd.”

“Voor ons is flexibiliteit enorm belangrijk,” verklaart Pieter Dhaese, human resources manager van Katoen Natie. “Daarom hadden we graag een uitzendkantoor bij ons. Er werken hier 230 mensen, waarvan 10 à 15 % met een flexibel contract. De komende vijf jaar gaan we in het Gentse nog eens 1000 jobs creëren. De nood aan flexibiliteit zal nog toenemen.”

En ook Randstad Interim wou dichter bij de klanten. Om nog sneller te kunnen reageren. Tania De Decker : “Wat we niet verwacht hadden, is de grotere binding met de uitzendkrachten. Vergeleken met vroeger, in het centrum van Gent, komen ze hier sneller zaken melden die verkeerd lopen.”

Tania De Decker en Tiny Rieder zijn erg enthousiast over het nieuwe kantoor dat gerund wordt door twee consulenten Sophie Ghysbrechts en Elke De Maegt die in een ploegendienst werken. “We draaien al enorm goed,” zegt Tania De Decker. “We hadden natuurlijk met Katoen Natie een uitstekende klant als vertrekbasis, maar ook andere bedrijven komen naar ons toe. We hebben nu dagelijks een 100-tal uitzendkrachten aan de slag. En we willen naar 200. Momenteel doen we er in de hele Gentse regio 350 à 400.”

TINY RIEDER, TANIA DE DECKER EN SOPHIE GHYSBRECHTS (RANDSTAD INTERIM) Specialisering in logistiek en vestiging tussen de bedrijven loont.

EDWIN WAUTERS (ELECTROLUX OUTDOOR PRODUCTS BENELUX) Huishoudelijke toestellen op zonne-energie zijn de groeimarkt van de toekomst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content