Succes op de linkeroever

© Daniel Geeraerts

Chef Dimitri Van Berlo en zijn echtgenote Tanja Vyt bespelen de horeca zoals een geoefend pianist zijn instrument. Hun conservatoriumtijd bestond uit elf jaar in restaurant Preud’Homme. Twaalf jaar geleden openden ze in Burcht het eethuisje Chef’s Table. De vlotte formule en het uitbundig gepresenteerde eten vielen in de smaak. Twee jaar geleden verhuisden de potten en pannen naar een nieuw pand aan de overkant van de straat. Op het oude adres kwam de Culinaire Verwenboetiek. Beide maken gebruik van de dagverse groenten, fruit en snijbloemen uit de eigen boomgaard, moes- en kruidentuin.

De kaart bestaat uit vijf voor- en drie hoofdgerechten. De trekpleister is het Bib Gourmand-menu (drie gangen 37 euro, vier gangen 55 euro, vijf gangen 75 euro). Ongezien in het Waasland is de aparte schaal- en schelpdierenkaart met warme kreeftbereidingen en een “wereldberoemde bouillabaisse”. Voorts zijn er een waterkaart en een wereldse wijnkaart met ontdekkingen onder 40 euro. Wij lieten ons oog vallen op een kersenrode Bulgaarse verrassing vol zachte, genuanceerde aroma’s van bosfruit: 2015 Contemplations Merlot Malbec by Katarzyna (31 euro).

Op tafel kwam lekker, in huis gebakken brood met in sardineblik gepresenteerde, smeerbare olijfolie en ingelegde augurken uit de tuin. Na de welkomsthapjes kwam een slaatje met een brochette van gefrituurde mosseltjes, kerriemeringue, krokante ui en peterseliecrème. Daarna verscheen een in schouderblad van rund gepresenteerde kalfstartaar met kroketje van inktvis, crumble van gedroogde tomaat en spaghetti van bietjes. Vervolgens kwam roodbaarsfilet met tarte tatin van tomaten, bearnaisesaus, courgette en zwarte rijst. Hoofdgerecht was zesrib van Belgisch rund met nieuwe aardappeltjes, tuinboontjes, jonge wortel en saus van zwarte olijven. Als dessert kwam er een hoorntje gevuld met pistache gelato, rode vruchten uit de tuin en chocoladesaus. We sloten af met een merkwaardige bereiding rond geraspte comtékaas met chutney van perzik, crumble van abrikozen en cashewnoten en sponscake met honing. Alle bereidingen waren verrassend van samenstelling en presentatie en hadden smaak.

De grote verfijning mag men hier niet verwachten. Maar het geheel is in evenwicht en dat verklaart het succes van dit moderne, laagdrempelige restaurant.

Restaurant Chef’s Table ***

Kaaiplein1

2070 Burcht

Tel. 03/296.65.69

Dinsdagavond en woensdag gesloten

www.chefstable.be

Kader: modern, aangenaam, zonder pretenties

Bediening: vlot, door de gastvrouw en haar helpers

Keuken: verrassend gepresenteerde productkeuken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content