Sportbedrijven bedrijven sport

Sport Vlaanderen
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

16 september 2021, 16:51 Bijgewerkt op: 20 juli 2022, 08:12

Onderzoek heeft het al meermaals aangetoond: ondernemingen die investeren in de gezondheid van hun werknemers zijn productiever en ze besparen massa’s geld en energie. Fitte werknemers zijn niet alleen gezonder, ze voelen zich ook beter, hebben minder last van stress en ze zijn minder vaak ziek. Vijf jaar na een eerste “Sport op het Werk”-campagne, lanceert Sport Vlaanderen nu de actie “Sportbedrijf” met heel wat tools voor bedrijven.

De gratis Starterskit geeft jouw bedrijf inspiratie

Welk budget een bedrijf ook heeft, je kan gemakkelijk van start gaan. De eerste stap is alvast eenvoudig door de aanvraag van de gratis Starterskit.

Sportbedrijven bedrijven sport

In deze box kan je, naast de 10 slimme bouwstenen, heel wat materiaal terugvinden: promotiematerialen zoals voetstapstickers, een trapsticker, een nudgingsticker, affiches… Met de verjaardagskalender trakteer je je collega’s én jezelf met een sportief tussendoortje op je verjaardag en krijg je elke maand een goede tip mee. Met de Out-of-Office-kaart zet je alvast andere collega’s aan tot bewegen. De frisbee geeft de collega’s goesting om samen op de middag te bewegen en de teamspirit op te krikken. Ook tijdens het werk of op een vergadering zijn de dobbelsteen en de handknijper handige tools om even je spieren los te gooien.

Sport- en beweegscan

Voor je van start gaat, begin je best met de gratis Sport- en beweegscan. Die brengt de sportieve wensen van jouw werknemers in kaart. Deze digitale bevraging, die je aan het personeel voorlegt, brengt een aantal sportieve basisgegevens in kaart. Wat zijn de behoeften omtrent sport en bewegen? Wat verwachten mensen van hun werkgever op dat gebied? Hoe vaak bewegen en sporten de werknemers? De resultaten worden nadien toegelicht door de consulent Sportieve Werkplek. Een samenvattend rapport van de resultaten helpt het bedrijf op weg om verdere acties op te zetten. Sport Vlaanderen komt ze toelichten. Voor een verdere doorstart kan eventueel samengewerkt worden met verschillende private aanbieders.

Ga voor meer beweging en sport met je bedrijf: word Sportbedrijf

In actie met de Loopbaan en het Zensportplatform

Al gehoord van een ‘Loopbaan’? De Loopbaan van Sport Vlaanderen heeft niets te maken met je carrière… Het is een bewegwijzerde wandel- en looproute in de buurt van een bedrijventerrein, bij voorkeur met een link naar nabijgelegen natuur. Perfect geschikt voor een jogging, een lunchwandeling of een actieve vergadering. Zo kan je tijdens je pauze of je werktijd even genieten van de buitenlucht én een flinke portie beweging. Ook het Zensportplaform leent zich uitermate om een actieve pauze te nemen. Deze constructie is de ideale ontmoetingsplek om samen aan yoga of mindfullness te doen.

Sportbedrijven bedrijven sport

Gratis promotiemateriaal

Sport Vlaanderen heeft heel wat gratis promotiemateriaal in huis om sporten en bewegen op de werkvloer in de kijker te zetten. Stickers met ludieke boodschappen helpen je verder op weg.

Er is ook een uitleendienst waar bedrijven gratis materiaal kunnen ontlenen.

Wordt jouw bedrijf ook een sportbedrijf? Ontdek alle mogelijkheden op www.sport.vlaanderen/sportbedrijf. Vraag vandaag nog de gratis sport- en beweegscan aan en ontdek welke activiteiten jij het best op de werkvloer kan organiseren.

Sportbedrijven bedrijven sport

#Sportersbelevenmeer

Sportbedrijven bedrijven sport