Software voor betere kankerdiagnoses

© Getty Images/Science Photo Libra

Het investeringsfonds Heran Partners leidt een kapitaalverhoging van 1,8 miljoen euro in het Leuvense Aspect Analytics, een specialist in medische software. 70 procent van dat bedrag komt van Heran, de rest van de KU Leuven en Dagda Ventures.

Aspect Analytics is een spin-off van de KUL. Het ontwikkelde een platform voor onderzoekers, bedrijven en andere organisaties die geneesmiddelen testen en diagnoses verbeteren. Het bedrijf wil de wereldleider worden in spatial multi-omics-analyse. Die zorgt voor precieze diagnoses op maat, doordat de software complexe gegevens van verschillende bronnen met elkaar kan combineren.

“Als we de analyse van een tumor of de werking van een medicijn bijvoorbeeld zien als een puzzel, leggen de meeste technieken daar één tot enkele stukjes van”, zegt medeoprichter en CEO Marc Claesen. “Zo kan de ene methode de genetische code in kaart brengen, terwijl een andere focust op proteïne-expressie.” Die puzzelstukjes wil Aspect Analytics combineren. Volgens medeoprichter Nico Verbeeck legt het bedrijf zo de basis voor gezondheidszorg op de maat van de patiënt. Met het nieuwe geld begint het bedrijf aan zijn internationale groei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content