Samenwerken met WizeHive

Internet is een ideaal medium om met meerdere personen samen te werken aan een project. Onder het motto work smarter, work faster wil WizeHive u hierbij helpen.

Toegegeven: er bestaan wel meer onlineplatformen die u samen met anderen een opdracht of een project laten uitwerken. Denk maar aan webdiensten als Basecamp (www.basecamphq.com) en Actionize (www.actio-nize.com). Erg origineel is WizeHive (www.wizehive.com) dus niet, maar toch onderscheidt deze speler zich duidelijk van de andere vanwege een aantal specifieke functies en mogelijkheden. Wij testten deze dienst uit in Internet Explorer en Firefox, zonder noemenswaardige problemen. In Internet Explorer kregen we wel het advies om over te schakelen naar een andere browser.

Hoe werkt het?

Om WizeHive te kunnen gebruiken, moet u zich eerst registreren. Dat gaat gelukkig erg snel. Daarna kunt u meteen aan de slag door een workspace te creëren. Zo’n virtuele werkruimte bestaat uit verschillende elementen waarop u informatie kwijt kunt: pagina’s met notities, betrokken personen, takenlijsten, bestanden, enzovoort. Via ‘add page’ in het linkermenu kunt u extra pagina’s toevoegen. Al deze onderdelen zijn toegankelijk aan de hand van overzichtelijke tabs.

U kunt uiteraard ook meerdere workspaces aanmaken. Die worden ook als afzonderlijke tabbladen weergegeven. Bij de creatie ervan wordt onder meer gevraagd of de werkruimte moet worden beveiligd met een wachtwoord. Op die manier bepaalt u zelf wie precies toegang heeft tot welke workspace. Ter info, de naam van zo’n werkruimte bevat best niet méér dan twaalf karakters, anders wordt die niet volledig weergegeven. Achteraf kunt u onder meer de lay-out aanpassen via de ‘manage’-optie.

Op z’n Twitters

Op elke pagina van een workspace kunt u via ‘add note’ updates of andere gegevens posten, een beetje te vergelijken met de populaire berichtendienst Twitter. Hiermee kunnen dus collega’s, zakenpartners of klanten snel en eenvoudig op de hoogte gehouden worden over de evolutie van een bepaald project. Als u een link vermeldt in uw notitie, dan wordt die aanklikbaar. Ook illustraties integreren en bestanden toevoegen (die mogen tot honderd megabyte groot zijn) ging bij onze tests erg vlot. En als u wilt, worden u en de andere betrokkenen bij elke toevoeging van een berichtje op de hoogte gehouden via e-mail.

Leuk is dat u voor het toevoegen van een nieuwe notitie niet steeds naar de WizeHive-website hoeft te surfen. Het kan immers gemakkelijk door een e-mailtje te sturen naar notes@wizehive.com, met als onderwerp [workspace: pagina]. Ook taken toevoegen kan via een mail naar tasks@wizehive.com. Kijk maar eens in de ‘help’-afdeling voor meer uitleg. WizeHive is in beperkte mate gratis te gebruiken. Maar voor bijvoorbeeld vijf workspaces met elk 40 pagina’s en een totale opslagruimte van 3 gigabyte betaalt u 9 dollar per maand. Een overzicht van alle formules vindt u op www.wizehive.com/ pricing-short.

Door Roel Van Espen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content