‘Rol van ondernemers wordt onderschat’

Didier Clerx © .

Didier Clerx, de CEO van de Heylen Group, is verslingerd aan golf en trekt graag op citytrip. De veertiger houdt van geschiedenis, architectuur en de gedrevenheid om kathedralen te bouwen.

Wat was uw grootste avontuur?

“Een niet geplande canyoning-tocht in Spanje. We gingen steeds verder door de kloof en moesten uiteindelijk onverwachts over rotsen klauteren, ons door begroeiing heen werken en zelfs bepaalde stukken van de kloof overzwemmen. Het is goed gekomen, maar het was best een spannende ervaring.”

Uw beste zet?

“Meer dan tien jaar geleden, toen een van onze bedrijven in moeilijke papieren zat, hebben we de bankschuld afgelost om onze handen vrij te hebben in de reorganisatie. We hebben het bedrijf helaas niet kunnen redden, maar die zet heeft ons enorm veel vertrouwen bij de banken gegeven en aangezien we als investeerder een kapitaalintensieve activiteit beoefenen, heeft dat vertrouwen van de banken ons enorm geholpen in onze verdere groei.”

Wat had u nooit verwacht?

“Ik had nooit verwacht dat de Britten zouden kiezen voor een brexit. Je kan al eens stoer roepen en gechargeerd stellingen poneren, maar het leek me ondenkbaar dat ze effectief die stap zouden nemen.”

Wat wordt onderschat?

“Ondernemers zijn de motor van innovatie, creativiteit en vooruitgang van onze economie. Jammer genoeg worden zij iets te vaak in een fout daglicht geplaatst. De maatschappelijke rol en waarde van ondernemers wordt steevast onderschat.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Een verlengd weekend breng ik het liefst door weg van huis op citytrip. Ik bezoek graag steden en regio’s in Europa. Ik kan enorm genieten van de geschiedenis, oude architectuur en gedrevenheid om kathedralen te bouwen. Daarnaast ben ik verslingerd aan golf. Ik ben geen goede speler ,maar speel het wel graag. En dan het liefst in het zuiden van Spanje. Het weer is er niet alleen overwegend mooi, maar er liggen daar ook heel wat uitdagende golfbanen.”

Wie of wat wordt overschat?

“Het advies van adviseurs die duur betaald worden, maar dat klinkt minder sympathiek dan ik het bedoel. Ook dure adviseurs zijn maar mensen die geen glazen bol hebben en dus de waarheid niet in pacht hebben.”

Didier Clerx (48) is de CEO van de familiale holding Heylen Group.

'Rol van ondernemers wordt onderschat'
© Getty Images

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content