Rode Duivels krijgen start-ups als buren

© belga

De technologiefederatie Agoria lanceert met SportsTech Belgium een nieuwe techhub gericht op start-ups gespecialiseerd in technologie voor de sportwereld. Niet toevallig komt die hub er in Tubeke, vlak bij het trainingscentrum van het Belgische nationale voetbalelftal.

SportsTech Belgium begint midden november met een acceleratieprogramma voor een tiental start-ups uit de sporttechnologiesector. Dat programma zal acht weken lopen. “We willen in Tubeke een Waals expertisecentrum voor sport en tech ontwikkelen, met de blik naar het buitenland, gezien het de buur wordt van het trainingscentrum van de internationaal bekende Rode Duivels”, zegt Clarisse Ramakers, directrice van Agoria Wallonië. Op termijn zullen niet enkel Belgische bedrijven in er neerstrijken, maar ook buitenlandse start-ups.

Het idee voor SportsTech Belgium ontstond in de Sports & Entertainment Technology Club van Agoria, waar een honderdtal bedrijven, zoals EVS, Barco en Schréder, lid van zijn. Vier grote thema’s staan centraal bij SportsTech Belgium: technologie die sporters helpt om beter te presteren, start-ups die de fanbeleving vergroten, het management van sportorganisaties en slimme infrastructuur voor sportwedstrijden. De aftrap voor SportsTech Belgium werd deze maand gegeven met de SportsTech Belgium Summit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content