Robinetto en Colruyt Groep gaan samen voor duurzaam drinkwater

© Photothek via Getty Images

Met zijn investering in Robinetto neemt Colruyt Group een minderheidsparticipatie in de Gentse start-up en wordt het een belangrijke nieuwe aandeelhouder. Om flessenwater op zo veel mogelijk plaatsen te vervangen door kraantjeswater verhuurt en installeert Robinetto waterkoelers en mobiele watertaps in de horeca, bij bedrijven en op evenementen. Ook tijdens het coronajaar hield het bedrijf het hoofd boven water door zich vroeger dan voorzien op bedrijven te richten, een webshop voor thuisgebruikers te ontwikkelen en extra kapitaal op te halen.

“De kennismaking met Colruyt Groep kwam vooral tot stand vanuit de wederzijdse interesse voor elkaars projecten rond duurzaamheid en water”, vertelt medeoprichter Jeroen Vereecke. “Toen bleek dat we beide willen inzetten op duurzame waterconsumptie, leek het ons de meest duurzame keuze om Colruyt Group deel te laten uitmaken van het bedrijf.”

Hoeveel Colruyt Group precies investeert, geven beide partijen niet prijs. Met de investering kan Robinetto zijn activiteiten opschalen en nieuwe oplossingen voor een duurzamere waterconsumptie ontwikkelen. Voorlopig staan er nog geen concrete gezamenlijke projecten op de planning, al verkennen beide bedrijven de mogelijkheden. Zo zou Colruyt Group de waterfilterinstallaties op de werkvloer verder kunnen uitbreiden, of het aanbod van Robinetto mee verspreiden in haar zakelijke netwerk.

Met de minderheidsparticipatie verzekert Robinetto zijn aandeelhouders een duurzame toekomst. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Robinetto en Colruyt Groep constructief zullen kunnen samenwerken”, besluit Vereecke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content