‘Rijkste mens op aarde was nooit zo rijk’

Jeff Bezos, de CEO van Amazon © /

De rijkste man op de aardbol, Amazon-topman Jeff Bezos, had nog nooit zoveel geld. Zijn vermogen is toegenomen tot 172,3 miljard dollar (153 miljard euro), een nieuw record. Dat blijkt uit de ‘Billionaires Index‘ van het persagentschap Bloomberg.

Het vorige record dateert van september 2018, toen diezelfde Bezos een geschat vermogen had van 167,7 miljard dollar. Maar nadien volgde de scheiding van zijn toenmalige vrouw MacKenzie. Zij kwamen vorig jaar een schikking met een waarde van 38 miljard dollar overeen, waarbij Bezos haar een kwart van zijn aandelen in Amazon gaf.

Maar financieel is Bezos dat verlies intussen weer te boven gekomen. Dit jaar nam zijn vermogen al met meer dan 57 miljard dollar toe, aldus Bloomberg.

Het grootste deel van zijn vermogen dankt Bezos aan zijn e-commercebedrijf Amazon. Hij heeft ongeveer 57 miljoen aandelen in handen, of 12 procent van het bedrijf, aldus de Amerikaanse zender CNN. En het aandeel schoot dit jaar al de helft hoger.

Zijn ex MacKenzie is trouwens 57,2 miljard dollar waard, waarmee ze op de 13de plaats staat in de meest recente update ‘Billionaires Index‘.

Top tien

De op een na rijkste man ter wereld is momenteel Microsoft-stichter Bill Gates, met een vermogen van 114,1 miljard dollar. Op plaats drie staat de Franse zakenman Bernard Arnault, de man achter de Franse luxegoederengroep LVMH (90,9 miljard dollar).

In de top tien staan verder nog vijf Amerikanen. Op de plaatsen 4 tot en met 8 zijn dat achtereenvolgens Mark Zuckerberg (88,6 miljard dollar), Steve Ballmer (74,3 miljard), Warren Buffett (70,4 miljard), Larry Page (69,8 miljard) en Sergey Brin (67,6 miljard). De Indiër Mukesh Ambani (66,1 miljard) en de Franse Francoise Bettencourt Meyers (66 miljard dollar) vervolledigen de top tien.

Bekijk de volledige ranglijst.

Partner Content