Revomon – Gamen tussen Luik en Dubai

In nauwelijks 120 minuten brachten Jordan Ietri, Maxime Reynders en Florian Poitoux in april vorig jaar 1,26 miljoen dollar bijeen om hun virtualrealitygame te ontwikkelen. Ze haalden het geld op via een initial dex offering of IDO. Dat is een soort van beursintroductie in de wereld van de cryptomunten – digitale munten die blockchaintechnologie gebruiken. De drie Luikse oprichters konden meteen aan de slag.

Hoe ging die IDO in zijn werk? “Meer dan 2.850 mensen investeerden op het internet in de revo, de token van ons spel Revomon”, legt CEO Jordan Ietri uit. “Bij de toekenning van tokens aan investeerders hebben we erop gelet de aankoopvolumes te beperken. Zo vermijden we dat enkele portefeuilles te veel tokens hebben en de markt kunnen beïnvloeden.” Revomon maakte gebruik van platformen als PancakeSwap en Uniswap om die tokens te verhandelen.

Wat is het voordeel van een IDO? “De investeerders konden hun revo’s meteen wisselen voor andere cryptomunten”, zegt Ietri. “Het is een nieuwe techniek, waarmee je als start-up je eigen notering autonoom in gang kunt zetten.” Bij het schrijven van het artikel was een revo 41 cent waard, waardoor Revomon een waardering van 10,2 miljoen euro had.

De snelheid is een groot voordeel van een IDO. Volgens Ietri heeft België wel organisaties die start-ups als de zijne ondersteunen, maar dat verloopt te omslachtig: “Het blijft te veel gebaseerd op bestaande processen, een format waaraan de ondernemers zich moeten aanpassen.”

Hoever staat het bedrijf? Revomon werd opgericht in Dubai, omdat het daar makkelijker en goedkoper was die activiteit te registreren. Het hart van de operationele werking blijft in België, maar Dubai wil het Mekka van cryptomunten worden en trekt ondernemers uit die wereld aan. Het telt zo’n twintig medewerkers, bereikt 15.000 unieke spelers per maand en draait een maandomzet van zo’n 40.000 dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content