Rembrandt in Brussel

Brussels Art Square is een samenwerking tussen antiquairs op de Zavel. 52 van hen bundelen de krachten voor een opendeurweekend van 21 tot 23 september. Daarop nodigen ze traditiegetrouw enkele buitenlandse confraters uit. Na Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk en Italië is Nederland als gastland aan de beurt.

Veertien Nederlandse antiquairs en galeriehouders brengen topstukken mee naar Brussel. Douwes Fine Art brengt een tekening van Rembrandt mee naar de galerie Patrick & Ondine Mestdagh, gespecialiseerd in tribale kunst. Joan Wijermars, een specialist in beeldhouwkunst en bekend van Tefaf Maastricht, vergezelt zijn Brusselse collega Galerie Desmet. Een buitenbeentje is Darwin, Sinke & Van Tongeren: de beroemde Nederlandse taxidermiekunstenaars zijn te gast bij Art Sablon, de galerie die Nathan Uzal en Jonathan Kugel delen.

Brussels Art Square pakt dit jaar overigens uit met een innovatie: langs het parcours kan je nu ook de coup de coeurs ontdekken van een aantal smaakmakers uit verschillende disciplines.

Brussels Art Square, van 21 tot 23 september, telkens vanaf 11 uur op de Zavel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content