‘Reageren op kansen’

Christian Lambert

WIE

Christian Lambert (57)

IS

Vanaf 1 juli managing director BMW Motorrad Belux

WAS

Christian Lambert voglde een studie marketing & distributie aan de toenmalige Economische Hogeschool van Antwerpen. In 1985 begon hij bij Daf Trucks op de afdeling wisselstukken. Een jaar later trok hij naar Renault Trucks als verantwoordelijke voor de verkoop in Brussel en Brabant. In 1990 stapte hij over naar de organisatie van auto- en motorfabrikanten en -importeurs Febiac, waar hij salesmanager werd van Febiac Dataservices. Sinds in 1993 werkt hij voor BMW Group Belux. In 2015 ging hij naar het hoofdkwartier van BMW in München, waar hij tot juni 2016 bleef. “Dat was een goede leerschool, maar werken op het hoofdkantoor was niet mijn ding. Dat is een heel andere omgeving dan een marktorganisatie.”

Tot voor kort was Christian Lambert managing director van DriveNow Belgium, het autodeelinitiatief waarvan BMW medeaandeelhouder is. Intussen is DriveNow onder de naam ShareNow een samenwerking geworden tussen BMW en Daimler. Lambert keerde terug naar BMW. Toen bekendraakte dat bij BMW Motorrad in ons land managing director Marc De Groof in juli met pensioen zou gaan, stelde Lambert zijn kandidatuur om hem op te volgen.

WIL

Bij BMW Motorrad heeft Lambert de leiding over een klein team. “Een team dat goed werkt”, zegt hij. “Het moederhuis in Duitsland verwacht een verdere marktbewerking. In 2021 komt de nieuwe R18 uit. Dat zal het merkimago een boost geven.” BMW Motorrad is al enige jaren de marktleider in België, op 2018 na. “We hebben een sterke organisatie en de dealers zijn bijna allemaal financieel gezond. We zullen samen in een goede sfeer op kansen moeten reageren. Dat is de uitdaging.”

VRIJE TIJD

Gezin, wandelen, fietsen, tennis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content