Prijzen dalen licht

Het aanbod blijft hoog in Eigenbrakel, Louvain-la-Neuve en Tubeke. In Waterloo, Rixensart en vooral in Nijvel is de voorraad nieuwe flats echter uitgeput. De prijzen zijn licht gedaald.

Een jaar na een sterke stijging is het aanbod aan nieuwbouwappartementen in Waals-Brabant weer genormaliseerd. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het vastgoedanalysebureau de Crombrugghe & Partners. De vraagprijzen zijn voor het eerst gedaald ten opzichte van een jaar eerder (-1,5%). Het gemiddelde ligt nu op 3225 euro/m2.

Er zijn echter nog steeds grote verschillen tussen de gemeenten. De prijzen zijn het hoogst in de regio Mont-Saint-Guibert, met de universiteitsstad Louvain-la-Neuve (3650 euro/m2). De prijzen zijn er met 4 procent gedaald ten opzichte van april vorig jaar, maar ze blijven stabiel tegenover een jaar geleden. In de regio Nijvel is de gemiddelde vraagprijs in een jaar met 8 procent gestegen naar 2970 euro/m2. In Waver was er dan weer een daling met 10,4 procent sinds september 2020, naar 2820 euro/m2.

Prijzen dalen licht

In de kijker

In Perwez commercialiseert Dare2Build momenteel het project Les Hauts de Trémouroux. Het project omvat 35 appartementen met een tot drie slaapkamers. Twaalf ervan hebben een tuin. In de buurt ligt ook een openbaar park van meer dan 1 hectare. Bij de renovatie werd de gevel van het oude Trémouroux-gebouw bewaard.

Het project ligt in een groene omgeving, maar ook vlak bij de N29 en de E411. In 25 minuten sta je in Brussel of Namen, in 12 minuten in Louvain-la-Neuve

De oplevering is gepland in december 2022. De oppervlakte van de appartementen varieert van 53 tot 134 vierkante meter. De prijzen starten bij 171.600 euro voor een appartement met één slaapkamer, 257.760 euro voor een appartement met twee slaapkamers en 296.900 euro voor een appartement met drie slaapkamers.

Prijzen dalen licht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content