POSTCODE 8500 8510 8790

SAINT-CHRISTOPHE

8500 Kortrijk, Minister Tacklaan 5

tel.: 056 20 03 37, fax: 056 20 01 95

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: inventieve, klassiek-moderne

chef: Jacques Pélissier

keuken open: van 12.00 tot 13.30 u. en van 19.00 tot 21.00 u.

sluitingsdag: zo-av, di-av, ma

vakantie: 1/1-8/1, een week voor Pasen, 1/8-15/8

prijzen: à la carte: 57 euro – lunch drank inbegrepen: 49 euro – menu: 73 euro – dranken: aperitief: 8,67 euro

specialiteiten: asperges met langoustine en truffelpuree: 28 euro – knorhaan in olijfolie gebakken, inktvis en Indische kruiden: 25 euro – kalfsniertjes met dragon en gefrituurde sjalotjes: 28 euro – bladerdeegje van kalfszwezerik, ganzenlever en gratin van prei: 35 euro – variatie van kokos en chocolade met vanillecoulis

accommodatie: seminarie-infrastructuur (40 pers.)

decor: klassiek, luxueus

Jacques Pélissier is een Fransman die opgroeide met de streekkeuken van Lyon en die werkte bij Vergé en Chapel. Hij begon bescheiden in de Saint-Christophe in Wevelgem en nam na het vertrek van Filip Bogaert zijn intrek in dit bijna 125 jaar oude herenhuis van een Engelse vlashandelaar. Jacques en echtgenote Nicole, een crème van een gastvrouw, leven voor het vak en zijn perfectionisten. Het decor werd recentelijk opgefrist. Voor de warme dagen is er een mooie binnentuin.

Terras, snelmenu mogelijk, privacy.

MARQUETTE

8510 Marke, Cannaertstraat 45

tel.: 056 20 18 16, fax: 056 20 14 37

e-mail: marquette@online.be

internet: www.marquette.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Frans-Belgische, inventieve, vegetarische schotels

chef: Kristof Deprez

keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 22.00 u.

sluitingsdag: zo, ma

vakantie: 21/7-16/8

prijzen: à la carte: 60 euro – dagschotel: 37 euro – lunch: 66 euro – menu’s van 66 euro tot 112 euro – dranken: aperitief: 8 euro – fles water: 5 euro – glas bier: 2,20 euro – fles huiswijn: 45 euro – glas huiswijn: 6,60 euro

specialiteiten: plakjes lauwe kreeft met Brussels lof: 31 euro – omelet met ragout van kreeft en morieljes: 24 euro – melk-lamsribbetjes met salie en gewokte groentjes: 30 euro – duo van Bresseduifje en jong konijn met bonenkruid: 33 euro – crème brûlée geparfumeerd met wintertruffel: 14 euro

accommodatie: feestzaal (400 pers.), seminarie-infrastructuur (175 pers.), parkeerruimte, parkeerder, pendeldienst, voorzieningen voor gehandicapten – logies (10 kamers van 111,55 euro tot 161,13 euro), ontbijt: 8,68 euro

decor: luxueus, romantisch

Jean-Pierre Malysse heeft een onverzadigbare behoefte aan ondernemen. Hij maakte van de Marquette in 35 jaar een indrukwekkend complex met weelderig gedecoreerde eetzalen, riante terrassen, een demonstratiekeuken, open wijnkelders en, om bij te komen, comfortabele hotelkamers. Vraag de evenementenkalender!

Terras, privacy.

‘T OUD KONIJNTJE

8790 Waregem, Bosstraat 53

tel.: 056 60 19 37, fax: 056 60 92 12

keuken: klassiek-moderne

chef: Desmedt Patricia

specialiteiten: ravioli van kalfszwezerik met truffel en belegen Parmezaanse kaas: 40 euro – kroon van ossenstaart in deegomslag met portsaus en tuinkruiden: 40 euro

accommodatie: feestzaal (45 pers.)

speciale activiteiten: Menu Etappes du Bon Gout 75 euro -Menu Traditions et Qualité 100 euro.

decor: klassiek

Vandaag is ‘t Oud Konijntje wijd en zijd bekend en wordt het alom geroemd om zijn feestelijke, klassieke keuken. Cordon bleu- Thérèse heeft haar plaats aan het fornuis afgestaan aan haar dochter Patricia. Zoon Frank trad in de voetsporen van zijn betreurde vader en is een respectabel en volleerd wijnkenner. Zo blijft de traditie springlevend.

Privacy, evergreen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content