POSTCODE 8301 8310 8380

BARTHOLOMEUS

8301 Heist-aan-Zee, Zeedijk 267

tel.: 050 51 75 76, fax: 050 51 75 76

creditcards: American Express, Eurocard, Visa

keuken: Frans-Belgische, inventieve, vegetarische schotels

chef: Bart Desmidt

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u.

sluitingsdag: wo, do

vakantie: 5/1-1/2, 22/6-28/6, 14/9-27/9

prijzen: à la carte: 87 euro – lunch: 29 euro – lunch drank inbegrepen: 46 euro – menu’s van 47 euro tot 62 euro – dranken: aperitief: 12 euro – fles water: 5 euro – glas bier: 2 euro – fles huiswijn: 28 euro – glas huiswijn: 6 euro

specialiteiten: koningskrab met koriander en citroengras: 40 euro – gemarineerde sint-jakobsschelpen met ganzenlever: 28 euro – tarbot gepocheerd in melk met tijm: 53 euro – kip uit Bresse met asperges en truffel: 40 euro – warm chocoladegebakje met vanilleroomijs: 12 euro

accommodatie: voorzieningen voor gehandicapten

decor: tijdloos

De jeugdige en immer goedgemutste Bart Desmidt is een chef naar ons hart. In wat je een tijdloos decor kunt noemen en met uitzicht op de zee, weet hij telkens weer te verrassen met frisse combinaties die kraak en smaak hebben. De twee menu’s die hij voorstelt, zijn ook qua prijs nergens aan de kust te kloppen, in acht genomen de versheid en de kwaliteit van de producten. Het menu Terre et Mer (82 euro, met aangepaste wijnen) verandert om de maand.

Beste koop, jong talent.

RONNIE JONKMAN

8310 Sint-Kruis, Maalsesteenweg 438

tel.: 050 36 07 67, fax: 050 35 76 96

e-mail: restanrant@ronniejonkman.be

internet: www.ronniejonkman.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: klassiek-moderne, vegetarische schotels

chef: Ronnie Jonkman

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.30 u.

sluitingsdag: zo, ma

vakantie: paasvakantie, 1/7-15/7, 1/10-15/10

prijzen: lunch: 35 euro – lunch drank inbegrepen: 45 euro – menu’s van 45 euro tot 60 euro – dranken: aperitief: 9 euro – fles water: 6 euro – glas bier: 2 euro – fles huiswijn: 25 euro

traiteur

accommodatie: feestzaal (20 pers.), parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten

decor: modern, romantisch

Ronnie Jonkman is schoorvoetend begonnen in het koksvak, maar talent en inzet drijven boven. Op vijf minuten buiten de stadsmuren van Brugge heeft hij in de loop der jaren een peperkoekenhuisje uitgebouwd tot een ruim en helder restaurant met drie zalen en leren designstoelen.

Terras, jong talent, evergeen.

MAISON VANDAMME

8380 Zeebrugge, Tijdokstraat 7

tel.: 050 55 01 79, fax: 050 55 13 51

e-mail: restaurant-catering@maison-vandamme.com

internet: www.maison-vandamme.com

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: klassiek-moderne, visrestaurant

chef: Wim Vandamme

keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 21.30 u.

sluitingsdag: di, wo

vakantie: 1/1-18/1, 24/6-10/7, 1/10-17/10

prijzen: à la carte: 86 euro – lunch: 40 euro – lunch drank inbegrepen: 50 euro – menu’s van 60 euro tot 170 euro – dranken: aperitief: 10 euro – fles water: 6,50 euro – glas bier: 2,50 euro – fles huiswijn: 31 euro – glas huiswijn: 6,50 euro

traiteur

specialiteiten: ganzenlever met boontjes en truffelvinaigrette: 25 euro – gebakken langoustines met couscous en kerrievinaigrette: 40 euro – potpourri van zeetong met garnalen, oesters en champagne: 41 euro – geroosterde tarbot: 56 euro – wentelteefje van brioche met appel, vanilleroomijs en abrikozen: 12 euro

accommodatie: feestzaal (12 pers.), voorzieningen voor gehandicapten

speciale activiteiten: kooklessen, thema-avonden rond kaviaar, truffels, tentoonstellingen

decor: modern, sober

Gastronomie zonder franjes: Wim Vandamme doet het op zijn eigen manier. In zijn roomwitte paviljoen met modern maritieme inrichting aan de haven van Zeebrugge wordt op niveau getafeld, wars van aanstellerig gedoe. Hier lopen geen wijsneuzerige wijnkeldermeesters of lastige maîtres d’hôtel rond, maar wel kordate, in het blauw geklede diensters. En dan is er het bord: daarop liggen smakelijke bereidingen, mooi gepresenteerd, maar verstoken van tierelantijnen. Lekker en comfortabel eten in een positieve sfeer: daar gaat het om in Maison Vandamme.

Terras, snelmenu mogelijk, privacy, jong talent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content