POSTCODE 3530 3560 3660
DE BARRIER
3530 Houthalen, Grote Baan 9
tel.: 011 52 55 25, fax: 011 52 55 45 e-mail: info@debarrier.be, internet: www.debarrier.be
creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa
keuken: Franse, inventieve schotels
chef: Rik Vandersanden
keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 18.30 tot 21.30 u.
sluitingsdag: zo-av, ma (van 1/10-28/2 ook zo-mid)
prijzen: lunch drank inbegrepen: 66 euro
specialiteiten: carpaccio van paddestoelen met rode poon: 33,47 euro – tarbotrug met jonge spinaziescheuten en ansjovis: 44,62 euro – coulibiac van banaan met gekarameliseerde ananas: 11,90 euro
accommodatie: feestzaal, parkeerruimte, pendeldienst, logies (10 kamers)
decor: klassiek, luxueus
Kok Rik Vandersanden heeft een hekel aan franjes, zoals onnodige montages en garnituren en combineert niet al te vreemde ingrediënten met bedachtzaamheid om zo tot een harmonieus geheel te komen. Zijn grote voorbeeld is Freddy Girardet, die juiste gaartijden en perfect gedoseerde kruidingen hanteert. De Barrier werd onlangs volledig verbouwd.
KASTEEL SAINT-PAUL
3560 Lummen, Lagendalstraat 1
tel.: 013 52 18 09, fax: 013 52 33 66
e-mail: info@kasteelst-paul.be
internet: www.kasteelst-paul.be
creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa
keuken: Franse schotels
chef: Tony Robyns
keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u.
sluitingsdag: ma, di, do-av, za-mid
vakantie: 1/1-15/1, 16/7-31/7
prijzen: à la carte: 67 euro – lunch: 42 euro – lunch drank inbegrepen: 55 euro – menu’s van 65 euro tot 90 euro – dranken: aperitief: 10 euro – fles water: 5 euro – glas bier: 2 euro – fles huiswijn: 23 euro glas huiswijn: 10 euro
specialiteiten: zeetongtaartje gevuld met mousseline van tarbot met krokante prei: 31 euro – hoevekip met sjalotten, jonge erwtjes en gerookte ganzenlever: 36 euro – warme gratin van appel met speculaasijs: 10 euro
accommodatie: feestzaal (200 pers.), seminarie-infrastructuur (150 pers.), parkeerruimte
speciale activiteiten: jaarlijks jachtfestival in november
decor: klassiek, in Frans kasteel
We vallen een beetje in herhaling, maar Tony Robyns is en blijft een gevestigde waarde in de Belgische gastronomie. In dit kasteel met bijbehorende koetshuizen heeft alles niveau. De chef is constant op dreef, maar als de jachthorens schallen, gaat zijn hart nog iets sneller slaan.
SLAGMOLEN
3660 Opglabbeek, Molenweg 177
tel.: 089 85 48 88, fax: 089 81 27 82
e-mail: info@slagmolen.be, internet: www.slagmolen.be
creditcards: Eurocard, Visa
keuken: Frans-Belgische, regionale schotels
chef: Bert Meewis
keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 21.30 u.
sluitingsdag: di, wo, za-mid
vakantie: krokusvakantie, 8/8-31/8
prijzen: à la carte: 70 euro – lunch: 38 euro – lunch drank inbegrepen: 50 euro – menu’s van 65 euro tot 100 euro – dranken: aperitief: 9 euro – fles water: 5 euro – glas bier: 2 euro – fles huiswijn: 30 euro glas huiswijn: 5 euro
traiteur
specialiteiten: salade van kreeft met appel: 26 euro – gegrilde tarbot: 40 euro – dame blanche: 10 euro
accommodatie: feestzaal (60 pers.), seminarie-infrastructuur (20 pers.), parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten
speciale activiteiten: lunch van drie gangen binnen het uur opgediend.
decor: klassiek, rustiek
Bert Meewis voelt zich in zijn zestiende-eeuwse molen als een vis in het water. Deze gedreven jongeman kreeg een voortreffelijke opleiding na de koksschool van Koksijde: De Barrier, Kasteel Sint-Paul, Belle Epoque, La Côte Saint-Jacques (Joigny, Frankrijk), ‘t Fornuis, Scholteshof. Omdat hij het zoekt in de pure kwaliteit, behoeft zijn kaart geen bellettrie. Hij noemt de gerechten bij hun naam: terrine van ganzenlever met portboter, salade van kreeft met appel, gegrilde tarbot met graanmosterd, jonge duif met truffel. In de mallemolen van de gastronomie draait Bert Meewis zijn eigen rondje mee. Een ontevreden klant schrijft ons over het beperkte comfort van de veranda, een tevreden klant meldt de geneugten van het terras.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier