POSTCODE 3530 3560 3660

DE BARRIER

3530 Houthalen, Grote Baan 9

tel.: 011 52 55 25, fax: 011 52 55 45 e-mail: info@debarrier.be, internet: www.debarrier.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Franse, inventieve schotels

chef: Rik Vandersanden

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 18.30 tot 21.30 u.

sluitingsdag: zo-av, ma (van 1/10-28/2 ook zo-mid)

prijzen: lunch drank inbegrepen: 66 euro

specialiteiten: carpaccio van paddestoelen met rode poon: 33,47 euro – tarbotrug met jonge spinaziescheuten en ansjovis: 44,62 euro – coulibiac van banaan met gekarameliseerde ananas: 11,90 euro

accommodatie: feestzaal, parkeerruimte, pendeldienst, logies (10 kamers)

decor: klassiek, luxueus

Kok Rik Vandersanden heeft een hekel aan franjes, zoals onnodige montages en garnituren en combineert niet al te vreemde ingrediënten met bedachtzaamheid om zo tot een harmonieus geheel te komen. Zijn grote voorbeeld is Freddy Girardet, die juiste gaartijden en perfect gedoseerde kruidingen hanteert. De Barrier werd onlangs volledig verbouwd.

KASTEEL SAINT-PAUL

3560 Lummen, Lagendalstraat 1

tel.: 013 52 18 09, fax: 013 52 33 66

e-mail: info@kasteelst-paul.be

internet: www.kasteelst-paul.be

creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa

keuken: Franse schotels

chef: Tony Robyns

keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u.

sluitingsdag: ma, di, do-av, za-mid

vakantie: 1/1-15/1, 16/7-31/7

prijzen: à la carte: 67 euro – lunch: 42 euro – lunch drank inbegrepen: 55 euro – menu’s van 65 euro tot 90 euro – dranken: aperitief: 10 euro – fles water: 5 euro – glas bier: 2 euro – fles huiswijn: 23 euro glas huiswijn: 10 euro

specialiteiten: zeetongtaartje gevuld met mousseline van tarbot met krokante prei: 31 euro – hoevekip met sjalotten, jonge erwtjes en gerookte ganzenlever: 36 euro – warme gratin van appel met speculaasijs: 10 euro

accommodatie: feestzaal (200 pers.), seminarie-infrastructuur (150 pers.), parkeerruimte

speciale activiteiten: jaarlijks jachtfestival in november

decor: klassiek, in Frans kasteel

We vallen een beetje in herhaling, maar Tony Robyns is en blijft een gevestigde waarde in de Belgische gastronomie. In dit kasteel met bijbehorende koetshuizen heeft alles niveau. De chef is constant op dreef, maar als de jachthorens schallen, gaat zijn hart nog iets sneller slaan.

SLAGMOLEN

3660 Opglabbeek, Molenweg 177

tel.: 089 85 48 88, fax: 089 81 27 82

e-mail: info@slagmolen.be, internet: www.slagmolen.be

creditcards: Eurocard, Visa

keuken: Frans-Belgische, regionale schotels

chef: Bert Meewis

keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 21.30 u.

sluitingsdag: di, wo, za-mid

vakantie: krokusvakantie, 8/8-31/8

prijzen: à la carte: 70 euro – lunch: 38 euro – lunch drank inbegrepen: 50 euro – menu’s van 65 euro tot 100 euro – dranken: aperitief: 9 euro – fles water: 5 euro – glas bier: 2 euro – fles huiswijn: 30 euro glas huiswijn: 5 euro

traiteur

specialiteiten: salade van kreeft met appel: 26 euro – gegrilde tarbot: 40 euro – dame blanche: 10 euro

accommodatie: feestzaal (60 pers.), seminarie-infrastructuur (20 pers.), parkeerruimte, voorzieningen voor gehandicapten

speciale activiteiten: lunch van drie gangen binnen het uur opgediend.

decor: klassiek, rustiek

Bert Meewis voelt zich in zijn zestiende-eeuwse molen als een vis in het water. Deze gedreven jongeman kreeg een voortreffelijke opleiding na de koksschool van Koksijde: De Barrier, Kasteel Sint-Paul, Belle Epoque, La Côte Saint-Jacques (Joigny, Frankrijk), ‘t Fornuis, Scholteshof. Omdat hij het zoekt in de pure kwaliteit, behoeft zijn kaart geen bellettrie. Hij noemt de gerechten bij hun naam: terrine van ganzenlever met portboter, salade van kreeft met appel, gegrilde tarbot met graanmosterd, jonge duif met truffel. In de mallemolen van de gastronomie draait Bert Meewis zijn eigen rondje mee. Een ontevreden klant schrijft ons over het beperkte comfort van de veranda, een tevreden klant meldt de geneugten van het terras.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content