POSTCODE 3000 3001
BELLE EPOQUE
3000 Leuven, Bondgenotenlaan 94
tel.: 016 22 33 89, fax: 016 22 37 42
creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa
keuken: Franse, klassieke schotels
chef: Ludo Tubée
keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 21.30 u.
sluitingsdag: zo, ma
vakantie: krokusvakantie, 23/7-15/8
prijzen: à la carte: 45 euro – lunch: 30 euro – lunch drank inbegrepen: 46 euro – menu’s van 53 euro tot 60 euro – dranken: aperitief: 9 euro – fles water: 4 euro – glas bier: 2 euro – fles huiswijn: 24 euro – glas huiswijn: 6 euro
traiteur
specialiteiten: salade van kreeft met appel: 31 euro – ganzenlever met gekarameliseerde appeltjes: 21 euro – Bresseduifje met truffelessence: 28 euro – lamsnootjes met dragon: 25 euro – aardbeien Romanoff: 9 euro
accommodatie: feestzaal
speciale activiteiten: snelle lunch binnen het uur opgediend
decor: klassiek
Om uit te blinken, hoeft een kok niet iets speciaals te doen. Ook door eerlijk te koken met eersteklas producten kan zijn werk opvallen. Ludo Tubée is zo’n kok.
SIRE PYNNOCK
3000 Leuven, Hogeschoolplein 10
tel.: 016 20 25 32, fax: 016 20 11 26
e-mail: sirepynnock@frankfol.be, internet: www.frankfol.be
creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa
keuken: Frans-Belgische, inventieve, vegetarische schotels
chef: Frank Fol
keuken open: van 12.00 tot 14.45 u. en van 19.00 tot 21.45 u.
sluitingsdag: ma, zo-av, za-mid
vakantie: drie weken in augustus
prijzen: à la carte: 50 euro – lunch: 36 euro – lunch drank inbegrepen: 50 euro – menu’s van 36 euro tot 79 euro – dranken: aperitief: 8 euro – fles water: 3,50 euro – glas bier: 2 euro – glas huiswijn: 5,95 euro – kindermenu: 21,20 euro
traiteur
specialiteiten: gebakken sint-jakobsschelpen met veldsla en knolselderij: 36,40 euro – zeebaars met gekonfijte tomaten en tapenade: 23,80 euro – duifje in de oven, zilveruitjes en erwtjes: 27,30 euro – ravioli van courgette en tijgergarnaal met sesamolie: 22,80 euro – lauwe compote van rode vruchten met citroenkaramel: 9,50 euro
accommodatie: feestzaal (60 pers.), seminarie-infrastructuur (60 pers.), parkeerruimte, pendeldienst
speciale activiteiten: themamaanden – driegangenlunch binnen het uur opgediend.
decor: luxueus, sober
Wie aan Frank Fol denkt, denkt aan groenten. Zijn keukenrepertoire is gebaseerd op gezond genieten. Er doen geruchten de ronde dat de Leuvense kok van plan is om een koksschool te openen: wordt vervolgd.
ARENBERG
3001 Heverlee, Kapeldreef 46
tel.: 016 22 47 75, fax: 016 29 40 64
e-mail: restaurant.arenberg@pandora.be
internet: www.restaurantarenberg.be
creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa
keuken: Frans-Belgische, klassiek-moderne, vegetarische schotels
chef: Lieven Demeestere
keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u.
sluitingsdag: zo-av, ma
vakantie: krokusvakantie, herfstvakantie, tweede week paasvakantie, 20/7-11/8
prijzen: à la carte: 45 euro – lunch: 35 euro – menu’s van 40 euro tot 50 euro – dranken: aperitief: 8 euro – fles water: 3,75 euro – glas bier: 2 euro – glas huiswijn: 5 euro – kindermenu: 20 euro
traiteur
specialiteiten: gebraiseerde varkensnek met ganzenlever en mosterd: 17 euro – taartje van half gekonfijte tomaat met garnalen: 20 euro – kabeljauwrug onder korstje van rozemarijn: 21 euro – gebraiseerde kalfstong met zwezerik, champignons en truffel: 20 euro – carpaccio van ananas met coulis van lavendel en yoghurtparfait: 8 euro
accommodatie: feestzaal (80 pers.), seminarie-infrastructuur (60 pers.), parkeerruimte
speciale activiteiten: wijndegustaties, livemuziek, lunch à la carte
decor: sober modern
De gebouwen dateren van de zeventiende eeuw. In de lente van 1996 werden ze omgetoverd tot een gezellig, modern restaurant, waar de tafels voldoende ver van elkaar staan om een confidentieel gesprek te kunnen voeren. Eigenaar Lieven Demeestere is een gedreven chef, die weet waar het in dit vak om gaat: creativiteit en streven naar perfectie, maar ook regelmaat en organisatie. Het onthaal en de professionele bediening vallen onmiddellijk op. Lieven Demeestere heeft de room in de ban gedaan en zich bekeerd tot olijfolie, kruiden en krachtige bouillon. Op werkdagen wordt het menu à la carte voorgesteld: iedere tafelgast stelt zijn eigen driegangenmaaltijd samen uit acht voor-, acht hoofd- en acht nagerechten. Zo kweek je een hecht, uitgebreid klantenbestand.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier