Positief denken

© GF

De Brusselaar Grégoire Dallemagne leidt sinds 2011 EDF Luminus. De natuurliefhebber wou ooit bloemist en ornitholoog worden en fietst graag in de Franse Alpen.

Het beste boek?

Positief van Patrick en Anne Marie Demoucelle. Patrick kreeg op zijn 40ste te horen dat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson. Sindsdien coachen hij en zijn echtgenote bedrijven en individuen. De focus ligt op de kracht van positief denken. Zo heb ik positief leren schrijven met 3 O’s: Objectiviteit, Openheid, Optimisme, de basisvaardigheden om positief in het leven te staan.”

Beste beslissing?

“Trouwen met Magali, met wie ik het vier kinderen grootbreng.”

Wat wordt onderschat?

“Het belang van talenkennis. Ik zie af en toe mensen die werk zoeken en die amper interesse hebben in vreemde talen. Het is niet nodig perfect meertalig te zijn, maar een basiskennis van een andere taal is een voorwaarde om zijn/haar cultuur te begrijpen.”

Beste plaats om uw hobby te beoefenen?

“Met een van mijn zonen ging ik onlangs fietsen in Crillon, in de buurt van de Mont Ventoux in de Franse Alpen. Een fantastische plaats.”

Mooiste reis?

“Ik ben naar Vietnam en Cambodja gegaan met mijn gezin en de familie van mijn zus, samen met Mekong Plus. Dat is een ngo die met de lokale gemeenschappen werkt rond onderwijs en opleiding, preventie inzake gezondheid en hygiëne, landbouw en kleine infrastructuur. Een confronterende, maar vooral een verrijkende ervaring.”

De fout waaruit u het meeste leerde?

“Niet begrijpen dat men het meeste leert uit zijn eigen fouten. Zodra ik dat beseft heb, heb ik een enorme stap vooruit gedaan. Zoals Nelson Mandela zei: ‘Ik verlies nooit, ofwel win ik, ofwel leer ik bij.'”

Beste film?

“Ik heb geweldig veel gelachen met Bienvenue chez les Chti’s!”

Waar droomt u van?

“Vroeger wou ik bloemist worden en later ornitholoog. Ik droom ervan meer tijd in de natuur door te brengen.”

Welk talent zou u graag hebben?

“Ik zou heel graag mooie natuurfoto’s kunnen maken die iedereen zin geven de natuur te beschermen.”

Grégoire Dallemagne (45) is de CEO van EDF Luminus, het nummer twee op de Belgische energiemarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content