Pinto’s toverformule

Designer-kok Antoine Pinto presenteert zijn nieuwste creatie, de Majestic : een verrassend restaurant met een Engels aandoende bar.

Antoine Pinto belandde als politiek vluchteling uit Portugal in België. Om zijn studies aan de Luikse Academie voor Schone Kunsten te betalen, werkte hij ’s avonds in restaurants. Later werd hij een designer-kok die een hele reeks zelf ontworpen eethuizen opende, waarvan de meest vermaarde inmiddels gelden als hedendaagse monumenten ( Quincaillerie en Pasta Commedia in Brussel, Brasserie Alcantera in Lissabon, Dock’s Café in Antwerpen en Het Pakhuis in Gent).

De introverte Antoine beweert dat hij een formule bezit die succes in de horeca garandeert. Met zijn laatste creatie, de Majestic (investering ruim 40 miljoen) bewijst hij nogmaals dat de toverformule het doet. Vanaf de eerste dag was de beau monde van Brussel massaal aanwezig tot een stuk in de nacht. Iedereen wil een plaatsje aan de gebeeldhouwde bar in mahoniehout, op een krukje dat bekleed is door de leerlooiers van Rolls-Royce, of op de tussenverdieping in een fauteuil of een sofa met stof in zebra- en luipaardmotief.

Pinto vult de ruimte zoals een kunstschilder een doek vult. Een vast hoofdingrediënt van zijn formule is een verrassend decor. De inrichting van de Majestic doet denken aan een Engelse gentlemen-club : rood fluweel, goudkleurige friezen, lambriseringen met rozetten, statige kolommen en hoge schoorsteenmantels. Opvallend zijn de acht meter hoge spiegel achter de bar en een gigantische luster met duizenden lampjes.

Antoine Pinto en zijn Japanse chef-kok Oki Haruki (vroeger bij La Manufacture) stelden een gevarieerde spijskaart samen met gepersonaliseerde internationale gerechten. Een paar voorbeelden : pizza met ganzenlever en grof zeezout (510 fr.), sushi van groenten en sashimi (595 fr.), zeebrasem met tijm en tapenade (595 fr.), gelakte varkensribbetjes met parfum van steranijs en koriander (595 fr.).

Wij proefden een krokant pakje brikdeeg met bijzonder smakelijke vulling van ontbeende varkenspoot, wilde paddestoelen en ganzenlever (525 fr.), een fijne charlotte van laagjes rauwe tonijn en roodloof met krokante groenten in zachte vinaigrette (525 fr.), in vorm gebakken hamburger van kreeft met sesambrood, aardappelchips en zelfgemaakte ketchup (695 fr.), lamshammetje uit de oven met zoetzure kruidensaus (610 fr.) en een smakelijke fondant chocolat met pistache-meringue en sabayon van witte port (220 fr.).

In de Majestic wordt in een club-atmosfeer verzorgd en lekker gegeten voor een redelijke prijs. Wij gingen in elk geval tevreden naar buiten, nadat we ons een weg hadden gebaand door de mensenmassa voor de bar.

PIETER VAN DOVEREN

Designer-kok Antoine Pinto (rechtsboven) In de Majestic wordt in een club-atmosfeer verzorgd en lekker gegeten voor een redelijke prijs.

Partner Content