PIASA brusselt

Net voor het afsluiten van het veilingseizoen verrast PIASA met een internationale transfer. Het Parijse veilinghuis organiseert voortaan drie keer per jaar een veiling in Brussel. Het kiest voor La Patinoire Royale, een geklasseerde rolschaatsbaan die de interieurarchitect Pierre Yovanovitch heeft omgetoverd tot een kunstgalerie voor Valérie Bach en haar man.

PIASA start met een vintage designveiling, die focust op Braziliaans, Amerikaans en Scandinavisch design, en op veniniglaswerk: allebei domeinen waarmee de Belgische kopers goed vertrouwd zijn. De scenografie van de expo wordt eveneens verzorgd door Yovanovitch, die behoort tot de top drie van de bekendste Parijse interieurontwerpers van het moment.

De stap richting Brussel is niet zo verwonderlijk: aan het hoofd van PIASA staat Frédéric Chambre, de man die vanaf 2006 in Brussel met veel bravoure Pierre Bergé & Associés heeft uitgebouwd. Het Franse veilinghuis verliet de Zavel in 2012, maar het bleef werken met zijn Belgische netwerk, zonder fysieke veilingen in Brussel. Nu keert Chambre terug met PIASA. Die strategische stap zal de vele Franse veilinghuizen in Brussel – Artcurial, Millon, Cornette de Saint-Cyr – misschien wel wat nerveus maken.

Designveiling PIASA, op 26 juni in La Patinoire Royale in Brussel. Kijkdagen van 22 tot 26 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content