Paul De Winter (Delen Private Bank) haalt zijn beste advies uit de golfwereld

Paul De Winter, de nieuwe directievoorzitter van Delen Private Bank, is in zijn vrije tijd een fervent golfer. Precies daar, op het golfterrein, leerde hij dat je rekening moet houden met alles, ook met het onverwachte of het zogenaamd onmogelijke.

U kunt zich hiernaast abonneren op de nieuwsbrief Bizz By Mail en zich uitschrijven door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

“Je kunt op twee meter van een hole staan terwijl je tegenstander nog in het zand zit te knoeien, en toch verliezen. In golf is een matchplay nooit gedaan. ‘Verwacht het onverwachte’ is een belangrijke les die golfers niet snel vergeten.”

“Ook in de zakenwereld kun je maar beter niet denken dat je je schaapjes op het droge hebt”, vindt De Winter, “Wie zelfgenoegzaam wordt, kan ongelooflijk slaag krijgen. Je moet altijd anticiperen op zaken die anderen onmogelijk achten. Ik beweer niet dat wij bij Bank Delen wisten dat er in 2008 een financiële crisis zou uitbreken, maar we hebben de mogelijkheid nooit uitgesloten. Daardoor zijn we altijd heel voorzichtig gebleven. En daar plukken we nu de vruchten van.”

Patrick Claerhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content