Patrick Nollet (50) Gangmaker van de beurs

Is: directeur van de Vlaamse Federatie van Beleggingsclubs en Beleggers (VFB)

Vrije tijd: tuinieren

Patrick Nollet ging vorig jaar aan de slag als algemeen directeur bij de Vlaamse Federatie van Beleggingsclubs en Beleggers (VFB). Daarmee bleef de 50-jarige handelsingenieur in zijn bekende biotoop. Nollet werkte voordien voor het blad De Belegger, waarvan vijftien jaar als hoofdredacteur. De VFB was dus eigenlijk een natuurlijke verlenging van wat hij altijd al had gedaan. “Naast de beurs en het analytische spreekt het organisatorische me aan”, zei hij bij zijn aantreden. Het afgelopen jaar was niet bepaald de meest florissante periode voor beleggers. De jojo op de beurzen en het onzekere klimaat maakten dat hartlijders beter even afstand namen. Niet zo voor Patrick Nollet, die relatief rustig blijft onder de heisa. Dat betekent niet dat hij heeft stilgezeten het voorbije jaar.

Hoe evalueert u het voorbije jaar?

PATRICK NOLLET (VFB). “Ondanks het beursklimaat ben ik tevreden. Het aantal leden bij de VFB steeg zelfs nog lichtjes, een van mijn doelstellingen toen ik begon. Dat is geen sinecure als je weet dat het aantal beleggingsclubs in dalende lijn zit. Dat is een issue voor alle spelers die hiermee bezig zijn. We hebben ook enkele speciale acties ondernomen en die wierpen hun vruchten af. We bieden voor weinig lidgeld ook een mooie service aan en dat weten de mensen wel te appreciëren.”

U coördineerde ook de beleggersacademie, met als doelstelling het vormen van aandeelhouders. Liep dat een beetje?

NOLLET. “Ja, daar zijn we heel tevreden over. We hebben dat verder uitgebreid over het hele land en er komen nog enkele plaatsen bij. We starten ook een nieuwe module over bedrijfsobligaties. Alles bij elkaar steeg het aantal deelnemers van zo’n 600 naar goed 1000 cursisten.”

En nu zijn er blijkbaar ook plannen voor een beleggerscompetitie?

NOLLET. “Klopt. Op 1 juli gaan we daarmee van start, onder de noemer de VFB-trofee. We mikken daarbij op teams, van bestaande beleggersclubs, maar net zo van nieuwe teams die gevormd kunnen worden door familie, vrienden of collega’s. De bedoeling is om een aantal nieuwe mensen warm te maken en om een beetje leven in de brouwerij te steken.”

Krijgt u eigenlijk veel vragen van verontruste beleggers, met het beursklimaat?

NOLLET. “Eigenlijk krijgen we maar een heel beperkt aantal vragen of opmerkingen daarover. Maar dat hoeft niet te verbazen. Wij geven geen beleggerstips, maar enkel bedrijfs- of algemene informatie. Het is niet onze ambitie om een beleggersblad te zijn of te worden.”

U kreeg er ook een pak operationele en coördinerende taken bij. Zoals de regionale structuur wat te activeren door in die verschillende trefpunten voordrachten en gastsprekers te laten aantreden?

NOLLET. “Ik bekijk dat heel positief allemaal. Het was een beetje wennen in het begin, logisch, je komt in een nieuwe omgeving. En we werken ook met heel veel vrijwilligers. Maar ik kijk daar heel tevreden op terug. We hebben ook onze website vernieuwd en nu met de beleggerscompetitie heb ik de handen meer dan vol.”

Dus de tuin schiet erbij in?

NOLLET.(lacht) “Neen hoor, ik kom nog altijd tot rust in mijn tuin. Ik heb het voorbije weekend nog volop kunnen wieden en gras maaien, ook daar is alles onder controle.”

L.D.

“Ondanks het beursklimaat ben ik tevreden”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content