Passie voor muziek

De sportieve ondernemer Thijs Claes deed aan ontwikkelingshulp in Zuid-Afrika, houdt van Russische literatuur en is fan van Radiohead en Nick Cave.

Uw grootste avontuur?

“In de zomer van 2005 heb ik ontwikkelingshulp gedaan in Kaapstad. Een kleine drie maanden in een township geleefd en kinderen van de straat gehaald onder het motto ‘elk uur dat ze aan het sporten zijn, is een uur dat ze niet met alcohol of drugs bezig zijn’. Dat was een fantastisch avontuur, langs de ene kant schrijnend, maar ook heel leerrijk.”

Het beste boek?

“Het beste boek dat ik gelezen heb is Misdaad en straf van Dostojevski. Ik ben een grote Dostojevski-fan en Russische literatuur heeft mij altijd enorm geboeid. Het boek heeft me destijds van mijn sokken geblazen en nog altijd. Het is een heel leesbaar boek, het leest echt als een trein.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik ben nogal sportief. Ik ga minstens twee keer in de week volleyballen. Ik probeer ook twee tot drie keer per week mijn kilometers te lopen. Ik heb vorige maand een marathon gelopen.”

Wat is de beste plaats om te lopen?

“In de natuur. Dat is wat ik zo leuk vind aan lopen, je kan echt in de natuur, in het bos, door het landschap lopen. Ik woon in het Pajottenland. Zodra ik mijn deur achter mij dichttrek, zit ik in de natuur.”

Wat wordt onderschat?

“De juiste mensen op het juiste moment aanwerven. Als je dat niet doordacht doet, kan dat als een boemerang in je gezicht terugkomen.”

De beste muziek?

“Ik heb een enorme passie voor muziek. Heel divers. Ik ben onlangs naar het concert van Nick Cave geweest in het Sportpaleis. Dat was fantastisch. Ik ben ook al lang een enorme Radiohead-fan.”

Wat was uw beste investering?

“Filosofie studeren. Je offert jaren aan een studie op waarmee je op de arbeidsmarkt niets concreets bent. Het is geen vanzelfsprekende keuze, maar ik heb daar enorm veel uit geleerd. Dat maakt dat ik anders kijk naar de dingen. Ook in het bedrijf, dat is voor een stuk mijn sterkte.”

Beste bier?

“Ik kan genieten van de meer bittere bieren, mijn favoriete bier is Orval.”

Thijs Claes (33) is eigenaar en CEO van het communicatie- en printbedrijf Daddy Kate.

Kurt De Cat

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content