Paramount verkoopt zijn uitgeverij voor 1,62 miljard dollar

© SIPA USA

Entertainment- en mediaconcern Paramount verkoopt zijn Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster aan investeringsmaatschappij KKR. Dat hebben beide bedrijven maandag bekendgemaakt. Met de verkoop van de uitgever van boeken van bestsellerauteurs als Stephen King is 1,62 miljard dollar gemoeid, ofwel 1,5 miljard euro.

Paramount probeerde de uitgeverij al jaren van de hand te doen. Dit om de schulden te verlagen. Een deal ter waarde van 2,18 miljard dollar met uitgeverij Penguin Random House leek in november 2020 rond, maar daar staken de Amerikaanse mededingingsautoriteiten nog een stokje voor. Ook de deal met KKR moet nog groen licht krijgen. 

Daarnaast wil Paramount zich meer gaan richten op onder meer zijn eigen streamingplatform. Streamingdienst Paramount+ kreeg er in het afgelopen kwartaal ongeveer 1 miljoen abonnees bij, waarmee het totaal uitkomt op 61 miljoen betalende leden. Paramount behaalde een omzet in het tweede kwartaal van 7,6 miljard dollar, boven de verwachtingen van marktkenners.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content